Om at være mentor

Som frivillig mentor i Lær for Livet er du med til at gøre en stor forskel for et anbragt barn i dit nærområde. Ved at støtte barnet fagligt, kan du bidrage til at øge barnets lyst til læring.

om at vaere mentor

Anbragte børn oplever typisk mange miljø- og skoleskift. Det kan betyde, at der sker talrige brud i børnenes relationer til andre mennesker – voksne som børn. Stabile relationer til stærke voksne er derfor afgørende for børnenes trivsel og succes i uddannelsessystemet.

Vil du være mentor? Se hvordan du søger her >>

Anbragte børns læring

Anbragte og andre udsatte børn og unge halter læringsmæssigt bagefter deres jævnaldrende kammerater. Kun cirka halvdelen af de anbragte børn afslutter i dag 9. klasse med et eksamensbevis i hånden. Og seks år efter grundskolen har kun hver femte anbragt ung taget en ungdomsuddannelse – mod næsten otte ud af ti ikke-anbragte. Det skyldes ikke mindst, at de voksne omkring dem ofte ikke stiller krav til deres faglige udvikling.

Som mentor kan du bidrage med en ny og anderledes tilgang til læring. Du kan give barnet adgang til et nyt netværk og hjælpe med at sætte nye perspektiver på verden. Målet er at være med til at bane vejen for, at barnet bliver motiveret og støttet i at tage en uddannelse og dermed skabe et godt liv for sig selv.


Video: Mød Luna, som er mentor i Lær for Livet

 

 
 • Mentorhåndbogen

  I Mentorhåndbogen finder du information om Lær for Livets mentorordning.

  Læs den her 
  om lær for livet

 • Lær mere

  Læs folder om at være frivillig mentor i Lær for Livet

    Åbn folder  
  mentorer