Om at være mentor

Som frivillig mentor i Lær for Livet er du med til at gøre en stor forskel for et anbragt barn i dit nærområde. Ved at støtte barnet fagligt, kan du bidrage til at øge barnets lyst til læring.

om at vaere mentor

Anbragte børn oplever typisk mange miljø- og skoleskift. Det kan betyde, at der sker talrige brud i børnenes relationer til andre mennesker – voksne som børn. Stabile relationer til stærke voksne er derfor afgørende for børnenes trivsel og succes i uddannelsessystemet.

En mentor mødes med sit mentorbarn en gang om ugen og hjælper med lektier, laver faglige aktiviteter eller kulturelle oplevelser. For at blive mentor i Lær for Livet skal du være over 18 år og have gennemført en ungdomsuddannelse. Derudover er det vigtigt, at du har en stabil livssituation, og at du har lyst til at være mentor i minimum 18 måneder og meget gerne længere tid.

Som mentor kan du bidrage med en ny og anderledes tilgang til læring. Du kan give barnet adgang til et nyt netværk og hjælpe med at sætte nye perspektiver på verden. Målet er at være med til at bane vejen for, at barnet bliver motiveret og støttet i at tage en uddannelse og dermed skabe et godt liv for sig selv.

Vil du være mentor? Se hvordan du søger her >>


Video: Mød Luna, som er mentor i Lær for Livet

 
 • Mentorhåndbogen

  I Mentorhåndbogen finder du information om Lær for Livets mentorordning.

  Læs den her 
  om lær for livet

 • Lær mere

  Læs folder om at være frivillig mentor i Lær for Livet

    Åbn folder  
  mentorer