Social iværksætter fylder 50 år

Direktør i Lær for Livet, Illa Westrup Stephensen, fylder 50 år onsdag den 13. april 2022.

Illa Westrup Stephensen er oprindeligt uddannet cand.jur. og advokat, men hendes sociale iværksætter-gen har gjort hende til medstifter af og direktør for flere sociale organisationer. I dag er hun direktør for organisationen Lær for Livet, der laver læringsprogrammer for anbragte og udsatte børn.

Hun begyndte sin karriere i 1999 som jurist først i Børne- og Undervisningsministeriet og senere i Dansk Erhverv med fokus på ansættelsesret, hvor hun blev advokat med møderet for landsretten.

I 2005 stiftede hun i fritiden sammen med fem andre kvinder organisationen Maternity Foundation, der arbejder inden for mødre-og spædbarnssundhed i tredjeverdenslande. Organisationen voksede, og Illa blev den første ansatte direktør med midler fra Det Obelske Familiefond. Efter nogle år overgik hun igen til bestyrelsen, hvor hun stadig sidder. Organisationen er i dag en global aktør med partnerskaber i 15 lande, og som via digitale løsninger er nået ud mere end 250.000 sundhedsarbejdere.

Det store engagement for socialt arbejde resulterede i 2012 i bogen ”Om at gøre en forskel – sociale iværksættere fra Vejle til Vestetiopien” udgivet hos Gyldendal sammen med Caroline Boserup.

I 2012 blev hun ansat som den første direktør i Egmont Fondens signaturprogram Lær for Livet. Siden er over 700 børn startet deres seksårige forløb i programmet. Organisationen samarbejder i dag med 47 kommuner, en lang række fonde og tæller 25 ansatte og over 400 frivillige i hele landet. Organisationen har vist solide forskningsresultater og har sat aftryk på feltet – ikke mindst på reformen ”Børnene Først”.

Illa Westrup Stephensen blev i 2020 udpeget af socialministeren til bestyrelsen for Center for Frivilligt Socialt Arbejde, og er udpeget af børne- og undervisningsministeren som medlem af Den danske UNESCO-nationalkommission, der bl.a. arbejder for FN’s verdensmål om kvalitetsuddannelse til alle.

Fritiden bliver brugt med døtrene Wilma og Olga og en stor familie og vennekreds. Hun prioriterer også gerne tennis, vinterbadning, rejser, bøger og en generelt stor interesse for kultur og samfundsforhold.

 

Flere nyheder