Nyhed

3. april 2020
Mange børn i Lær for Livet kan få hjælp af deres plejefamilie eller mentor til skolearbejdet. Men vi ved også, at mange familier er pressede over at skulle drible både hjemmearbejde og hjemmeundervisning, ikke mindst hvis barnet har særlige læringsudfordringer. Derfor er der nu ekstra hjælp på vej fra Lær for Livet til alle Learning Kids, de frivillige mentorer, opholdssteder og familier.
 
Tre nyoprettede hjælpelinjer
Lær for Livet har skruet op for den digitale rådgivning med tre telefoniske hjælpelinjer:
 
1. Learning Kids kan nu skrive ind for at få hjælp til lektierne af en faglig livline i Lær for Livet. De bliver inden for kort tid ringet op af undervisere, som børnene allerede kender fra Learning Camp. Underviserne kan bruges til inspiration og sparring, og de kan samtidig sende supplerende og tilpasset materiale. 
 
2. Vi ved også, at mange børn er ekstra bekymrede i denne tid. Derfor tilbyder Lær for Livet nu alle Learning Kids at blive ringet op af en de socialpædagoger, som børnene kender fra deres Learning Camp og derfor er trygge ved. Dermed har de mulighed for at dele deres tanker og bekymringer i en svær tid. 
 
3. Lær for Livets frivillige mentorer har en afgørende, kontinuerlig betydning for børnenes trivsel og læring i programmet. Lær for Livet gør derfor alt, hvad vi kan for at støtte mentorerne i at have (digital) kvalitetstid med børnene.
 
Mentorerne tilbydes 1:1 supervision digitalt, hvor de fx kan få rådgivning om at være mentor på distancen og alle mentorer har udvidet adgang til læringsmateriale via Lær for Livets faglige livliner.
 
Læringspakker med posten
For at understøtte motivation og engagement i relation til skolearbejdet, har Lær for Livet sendt læringspakker til alle Learning Kids i programmet.

Pakkerne er målrettet det enkelte Learning Kid med et tema, der passer til barnet. Det kan være om ”Vikinger”, ”Sci-Fi” eller ” Om at høre til”. Pakkerne indeholder både farvestrålende skrivematerialer, men også dansk og matematikbøger målrettet barnets faglige niveau og alder.

Håbet er, at ”læringspakken” skaber motivation og inspiration til hjemmeundervisningen. For at motivere børnene til at bruge materialet, indeholder pakken også en opfordring til at dele deres erfaringer med at bruge materialet og dermed deltage i en konkurrence om biografbilletter.

Telefonisk kontakt til alle
For dels at sikre os, at alle har modtaget deres pakke og dels at sikre, at familierne kender til vores nye tiltag med hjælpelinjer til socialpædagoger og lektiehjælpere, vil Lær for Livet desuden følge op telefonisk til alle Learning Kids og deres voksne. Det kan samtidig afklare, om de tilsendte materialer har ramt det relevante faglige niveau.