Nyhed

10. januar 2019

Når Lær for Livet kalder sig et læringsprogram, gælder det ikke kun vores Learning Kids. Sekretariatet vil også gerne blive klogere – og så kan der være behov for hjælp udefra. Den hjælp kom i efteråret fra IBM’s program for NGO’er Erhvervsleder i Praktik.

Erhvervsleder i praktik er udviklet af IBM Danmark i samarbejde med Frivilligrådet. IBM’ere har gennem programmet mulighed for at bruge en dag sammen med en NGO i Danmark.

Og det var i den forbindelse, at Lær for Livet har haft besøg af en leder fra IBM Danmark, der ved alt om søgemaskineoptimering. Mange af Lær for Livets frivillige finder frem til organisationen via søgemaskiner på nettet. Derfor er det vigtigt at være placeret på de rigtige søgeord, og at folk med det samme kan finde den information de søger, når de besøger hjemmesiden.

”Vi vidste, at der var et uudnyttet potentiale for os, men manglede den nødvendige know-how til at komme i gang. Derfor er den professionelle rådgivning, vi har fået af IBM af stor værdi for Lær for Livet,” siger Dorthe Pihl, kommunikationschef i Lær for Livet.

Frivillighed giver overskud
Formålet med programmet ”Erhvervsleder i Praktik” er at skabe kontakt og øget forståelse mellem civilsamfund og erhvervsliv. Lær for Livet fik besøg af Thomas Bay Pedersen, der er PR & Marketing ansvarlig i IBM Client Innovation Center Danmark.

“Vi har alle sammen så travlt i vores hverdag, og det gælder derfor om at finde noget, som giver en mere overskud. Underligt nok er det ofte dét, vi ikke får noget materielt ud af, som ender med at være mest givtigt. Det er også en stor grund til, at jeg vælger at bruge frivillige timer gennem IBM’s CSR-program Erhvervsleder i Praktik på at hjælpe organisationer med problemstillinger inden for mit kompetenceområde,” siger Thomas Bay Pedersen.

Efter besøget er arbejdet med at foretage omskrivninger på hjemmesiden og optimere navigationen i fuld gang. Ambitionen er, at flere potentielle frivillige eller andre interesserede får nemmere ved at finde frem til Lær for Livet i mylderet af information på nettet.

”Det skaber værdi for alle parter”, siger IBM Danmarks CSR-direktør Sanne Urbak; ”Vi får mange gode kontakter til NGO’er i Danmark og kimen til nye partnerskaber lægges, IBM’erne lærer rigtig meget som de bringer med sig personligt og ind i virksomheden, og NGO’erne får værdifuld sparring og viden, som ellers kan være svært tilgængeligt. Så alt i alt et super gavnligt og let tilgængeligt ”brobygnings koncept”.

Konceptet går i praksis ud på, at en leder i virksomheden tager en dag ud af kalenderen som ’praktikant’ i en forening. Organisationen får mulighed for sparring og større indsigt i et for organisationen kritisk område samt nye idéer viden til udvikling af organisationen.

IBM dækker de fagområder der findes i virksomheden såsom: Ledelse, HR, organisationsudvikling og vækst, forretningstænkning, udvikling af strategi, vision & mission, kommunikation, marketing, projektledelse, IT og IT-sikkerhed m.m. Det er åbent for alle interesserede organisationer og virksomheder at deltage.

Læs mere om Erhvervsleder i Praktik på IBM’s hjemmeside