Nyhed

20. maj 2019

Søndag den 17. marts fejrede Lær for Livet Årsdag og dimission for årgang 2013. Det blev en festlig dag, der talte til både hjerne, hjerte og tårekanaler.

De startede 19 – i dag er 18 stadig i programmet. I 2013 bød vi dem velkommen som børn og Learning Kids i Lær for Livet. Seks år senere kan vi fejre dem som de skønne og seje unge ”Lær for Livet Graduates”, som de er blevet til. Hele 14 ud af 14 mulige har gennemført 9. klasse, og de sidste fire afslutter 9. klasse til sommer. Fem går i 10. klasse, og syv er i gang med en ungdomsuddannelse. To holder sabbatår, men starter deres ungdomsuddannelse til sommer.

Et stærkt fællesskab
Selvom Lær for Livet er et læringsprogram, der skal styrke læring og livsduelighed, så er Lær for Livet også meget andet for de unge. Når vi spørger dem, hvad Lær for Livet betyder for dem, så er det, ud over større faglig og personlig selvtillid, fællesskabet og mødet med andre anbragte, der har betydet allermest for de unge. Og det er ikke uvæsentligt. Det blev understreget af en af dagens oplægsholdere, hjerneforsker Peter Lund Madsen. Ifølge ham, er det faktisk altafgørende for menneskets udvikling.

”At være en del af et fællesskab er noget af det, der driver os mennesker,” sagde Peter Lund Madsen i sit oplæg om hjernen til de 100 mentorer, samarbejdspartnere og anbringelsessteder, der deltog i Lær for Livets Årsdag på Dalum Landbrudsskole på Fyn.

Også de unge var på scenen denne søndag. Sammen med C:NTACT havde de forberedt en kort forestilling om deres ”vendepunkt” og deres tid i programmet. Det blev nogle meget rørende fortællinger om at stå ved, hvem man er, og betydningen af det fællesskab, de unge har fået ved at være en del af et program i seks år, hvor alle har erfaringer med at være anbragt.

Venner for livet
Lær for Livets bestyrelsesformand Henriette Christiansen, der som direktør i Egmont Fondens Støtte- og bevillingsadministration tog initiativ til Lær for Livet, kom for at holde en tale til de unge dimittender. ”Lær for Livet kunne næsten have heddet ”Venner for Livet,”” konkluderede hun og ønskede de unge tillykke og takkede samtidig mentorer og voksne omkring de unge for at støtte op om programmet.

Rapper Per Vers var konferencier, og førte os sikkert gennem dagen med mange budskaber på rim og vers.

Tak til alle deltagerne for at være med til at fejre de unge og de frivillige mentorer, der har støttet dem hele vejen.

Mød Jasmin, en af de unge dimittender: