Nyhed

14. juli 2020

Lær for Livets bestyrelse får to nye medlemmer

Gurli Martinussen, tidl. direktør hos Trygfonden, og Helene Bækmark, tidl. kommunaldirektør i Faaborg-Midtfyn Kommune, er nye medlemmer af Lær for Livets bestyrelse, der skal være med til styrke og videreudviklet programmet.

Gurli Martinussen er formand for den sociale investeringsfond i Aarhus Kommune og tidligere direktør hos Trygfonden. Hun har mange års erfaring fra bestyrelsesarbejde og som offentlig leder bl.a. som direktør i Videnskabsministeriet og vicedirektør i Erhvervsfremmestyrelsen.

“Jeg har i en årrække i TrygFonden arbejdet med børn og unges trivsel og har undret mig over, hvor svært det er at gøre noget for anbragte og udsatte børns skolegang. De er blandt de mest sårbare i vores samfund – og de klarer sig dårligere end deres jævnaldrende i uddannelsessystemet. Så der er virkelig behov for at gøre noget. Det er et stort privilegium for mig at være en del af bestyrelsen i denne unikke og innovative organisation, der arbejder langsigtet med at finde løsninger på anbragte og udsatte børns udfordringer med læring og livsduelighed,” fortæller Gurli Martinussen.

Helene Bækmark har en fortid som kommunaldirektør i Faaborg-Midtfyn Kommune, administrerende direktør for Ældre og Handicapforvaltningen i Odense samt direktør for pleje, sundhed og arbejdsmarked i Fredericia Kommune.

“Jeg har i mine kommunale direktørjobs været stærkt optaget af, at vores velfærd skaber værdi for de mennesker, som har brug for hjælp og støtte. Det hele starter med børnene, men der er børn, som ikke får den opvækst, støtte og undervisning, der skal til for, at de kan udvikle sig til selvberoende voksne. Dét er fokus i Lær for Livet, og det er derfor et stort privilegium for mig at blive en del af bestyrelsen. Jeg glæder mig til at bidrage til arbejdet i en organisation, der så seriøst og dedikeret sætter børnene og de unge forrest,” siger Helene Bækmark.