Nyhed

29. november 2018

Mange vil være frivillig mentor: 214 ansøgninger i efteråret

Lær for Livet har haft et fantastisk efterår målt på antallet af ansøgere til den frivillige mentorordning. På kun tre måneder har vi modtaget 214 ansøgninger. Ansøgerstrømmen skal især ses i lyset af nye samarbejder og en ny kampagne med Lær for Livets ambassadører, som har skabt ekstra synlighed.

Fra 1. august til 28. november har Lær for Livet modtaget 214 ansøgninger til den frivillige mentorordning. Det er mere end en fordobling i forhold til de 101 ansøgninger, Lær for Livet modtog i samme periode sidste år. Over halvdelen af disse, 137 i alt, er enten blevet godkendt eller gået videre fra de indledende interviews. 56 af disse er blevet godkendt i løbet af efteråret, mens 81 er gået videre fra de indledende interviews. De øvrige ansøgere er blevet afvist, mens enkelte ansøgninger endnu mangler at blive behandlet.

En afvisning af en ansøger skyldes primært, at kandidaten bor det forkerte sted eller har et for lavt uddannelsesniveau i forhold til Lær for Livets krav.

Kampagner skaber synlighed
I sensommeren indledte Lær for Livet et samarbejde med LB Forsikring, som over de næste fire år tilfører fire millioner til mentorordningen, samtidig med at selskabet rekrutterer mentorer blandt egne medlemmer. Omtalen og rekrutteringsindsatsen fra LB Forsikrings side gav straks udslag i form af ansøgere. Indsatsen blev efterfulgt af en kampagne, som Lær for Livet har lavet i samarbejde med organisationens ambassadører Daniel Agger, Simon Kvamm og Lise Baastrup.

Derudover har Lær for Livet netop indgået et samarbejde med Djøf, som har til formål at udbrede kendskabet til Lær for Livet blandt foreningens medlemmer. Håbet er, at der blandt Djøfs 95.000 medlemmer er nogen, der vil stille sig til rådighed som frivillig mentor.

Sekretariatet arbejder på højtryk
Fra Lær for Livet modtager en ansøgning og til mentoren har det første møde med sit Learning Kid går der typisk nogle måneder. Det skyldes, at der er flere skridt i ansøgningsprocessen som man skal igennem inden man bliver godkendt, for at sikre det rigtige match mellem mentor og Learning Kid. Endelig skal man gennemføre et to-dages uddannelsesforløb inden man møder sit mentorbarn.

Lige nu arbejder sekretariatet på højtryk for at arrangere personlige interviews for de 81 ansøgere, som er kommet videre fra de indledende præ-interviews. Et personligt interview foregår hjemme hos ansøgeren og foretages af Lær for Livets frivillige interviewere rundt omkring i landet.

For nogle uger siden blev der afholdt uddannelsesforløb for mentorer i København og Esbjerg. Næste gang bliver i januar, hvor flere end 40 nye mentorer er tilmeldt.