Nyhed

22. august 2017

Lær for Livet er stolte af at byde Simon Kvamm velkommen som ny ambassadør.

”Da jeg blev spurgt, om jeg havde lyst til at hjælpe med at forbedre anbragte børns fremtidsmuligheder, kunne jeg ikke sige nej. Især fordi Lær For Livet bygger på, at kids’ene kommer på camp. Fra mit arbejde med Musikstarter ved jeg, hvor meget det rykker at være sammen med andre på camp, og hvor pissesjovt det er. Det burde flere få mulighed for,” siger Simon Kvamm om sin nye ambassadørrolle for Lær for Livet, der er Egmont Fondens læringsprogram for anbragte børn.

Lær for Livets direktør, Illa Westrup Stephensen, er meget glad for at have Simon Kvamm med som ambassadør.

”Vi ønsker at styrke vores ambassadørhold med endnu en stærk person, som repræsenterer Lær for Livets værdier, ” siger direktøren for læringsprogrammet, der har eksisteret siden 2013.

Ud over Simon Kvamm, er den tidligere landsholdsanfører Daniel Agger og skuespillerinden Lise Baastrup med på ambassadørholdet.

”Vi ser Simon Kvamm som en ambitiøs, engageret og yderst troværdig person med en høj grad af integritet. Det er egenskaber, som spejler de værdier, vi ønsker at lære vores børn og unge. Det handler om, at udfordre sig selv, blive ved, selvom det er svært og gerne gøre det sammen med andre,” fortæller Illa Westrup Stephensen, direktør i Lær for Livet.

Med Simon Kvamm som ambassadør ønsker Lær for Livet at bringe mere musik ind i Lær for Livets program.
”På vores Learning Camp oplever vi ofte, hvordan musikken forløser, opmuntrer og bringer sammenhold og fællesskab mellem vores Learning Kids, og det kan Simon Kvamm om nogen bidrage til,” siger hun.

Lær for Livet har eksisteret siden 2013, og har nu tilknyttet knapt 400 børn i alderen 9 til 17 år.

Vidste du at:
• 1 ud af 100 børn mellem 0 – 22 år var anbragt udenfor hjemmet i 2014.
• Kun 30 procent af de unge, som har været anbragt udenfor hjemmet, har som 25-årig fuldført en ungdomsuddannelse. Det tal er næsten 80 procent for ikke-anbragte unge.

Om Lær for Livet
Børn anbragt uden for hjemmet klarer sig langt dårligere i skolen end ikke-anbragte børn. En væsentlig årsag er, at børnene bliver mødt med lave krav og forventninger. Det forsøger Egmont Fondens signaturprogram Lær for Livet at ændre på ved at tilbyde intensive læringsforløb og mentorordning til anbragte børn mellem 9 og 13 år.

I alt 41 samarbejdskommuner visiterer og medfinansierer børnenes seksårige deltagelse i programmet. Øget selvværd, faglige succeser og et stærkere tilhørsforhold til skolen skal skabe fundamentet for, at børnene kan gennemføre en ungdomsuddannelse og på længere sigt skabe et godt liv for sig selv.

Arbejdet med at sikre dette sker gennem tre indsatsområder:
1) Learning Camp: Her får børnene et fagligt og personligt boost på skolecamps.
2) Lær for Livet Mentor: Barnet tilknyttes en frivillig voksen, som skal hjælpe med lektier og andre skolerelaterede udfordringer. Barnet støttes af en mentor gennem hele det seksårige forløb i Lær for Livet.
3) Lær for Livet Brobygning: For at opretholde det læringsboost, som barnet har fået på campen, bygger Lær for Livet bro til skolen og de øvrige voksne omkring barnet.

Kontakt hos Lær for Livet
Kommunikationschef Dorthe Pihl, dorthe@laerforlivet.dk, tlf. 4125 0225
Udtalelser om Lær for Livets arbejde: Direktør Illa Westrup Stephensen, illa@laerforlivet.dk, tlf.: 2534 8662