Learning Kid Council: God stil på nettet

Learning Kid Council: God stil på nettet

Learning Kid Council talte blandt andet om, hvad der er god learning camp-stil på de sociale medier, og de videregav deres oplevelser af Facebook, Snapchat, Instagram osv. Der blev også tid til at tage en tur på Moesgaard Museum, hvor vi mødte Grauballemanden og lærte om menneskeheden fra før Facebooks fødsel.

For at udvide vores horisont i forhold til de sociale medier, havde vi besøg af Christian Mogensen fra Center for Digital Pædagogik. Et af de vigtigste råd han kom med var ”lad vær med at være en nar – brug jeres sunde fornuft!”. Han fortalte en hel masse om de forskellige sociale netværk, som de unge deltager i, og psykologien bag det at ville have mange likes. Vi diskuterede også nøgenbilleder, og hvad man skal gøre, hvis man får tilsend noget, man ikke har lyst til at se.
Som resultat af weekenden har Learning Kid Council lavet ti råd til god learning camp-stil på de sociale medier. Dem kan du læse her:

1. Du skal behandle andre, som du gerne selv vil behandles.

2. Sig fra, hvis du oplever noget ubehageligt på de sociale medier.

3. Tag afstand fra hadegrupper.

4. Hvis du er i tvivl om, hvad en besked betyder, kan du altid spørge: ”hvad mener du?” – så undgår I misforståelser.

5. Tænk en ekstra gang, før du sender noget – kan det misforstås? Brug emojis! Så kan du understrege, hvad du mener.

6. Send kun noget, du ikke er bange for, at andre ser – ville du blive ked af det, hvis andre end den, du sender det til, ser det?

7. Del kun videoer og billeder af andre, hvis du har fået lov af dem!

8. Hvis du modtager et nøgenbillede/video à så slet det! Og skriv til den person, der har sendt det, at sådan noget skal de ikke sende til dig.

9. Brug kun grupper med andre Learning Kids til at sprede god stemning – det skal være sjovt at mødes på de sociale medier!

10. Hvis du nogensinde bliver utryg på nettet eller er i tvivl om, hvad du skal gøre – så snak med en voksen! Du kan altid skrive til Lær for Livet på kontakt@laerforlivet.dk eller ringe på 61 15 64 44 – du kan også få gode råd hos Børnetelefonen på telefon: 116 111

Flere nyheder