Ofte stillede spørgsmål fra eksisterende mentorer

Her kan du finde svar på en del af de spørgsmål, som Lær for Livet ofte får fra igangværende mentorer.

Hvorfor ringer HR?
Som mentor har du nok oplevet, at vi en gang imellem ringer inde fra Lær for Livets sekretariat for at høre, hvordan det går med mentorskabet. De opkald man får som mentor skal først og fremmest være en støtte samt en information til os om, at alt går godt. Ydermere giver det os mulighed for at kunne give en god overlevering til vores vigtige samarbejdspartnere i kommunerne omkring, hvordan det går med de børn, som de har tilmeldt. Det er som udgangspunkt vores dygtige HR-frivillige der sidder i København og Aarhus, der ringer til mentorerne. Ofte kan de hjælpe mentorer med diverse spørgsmål, og ellers sender de mentor videre til sekretariatet, der vil tage kontakt.

Hvor længe er svartiden på henvendelser?
Med den voksende skare af frivillige i Lær for Livet oplever vi, at vores telefoner ringer lidt oftere end tidligere. Derfor kan det forekomme, at svartiden på jeres henvendelser er lidt længere end tidligere. Vi gør vores allerbedste for at vende tilbage hurtigt, så I kan få svar på jeres spørgsmål og støtte til eventuelle udfordringer. Vi håber meget på jeres forståelse for, at svartiderne, med den voksende organisation, er blevet lidt længere. Hvis du skal I kontakt med os, kan du både ringe på 61 15 64 44 eller skrive til frivillig@laerforlivet.dk.

Hvornår kan jeg få kørselsgodtgørelse?
Du kan få kørselsgodtgørelse, når du har over 20 km til dit mentorbarn.

Får jeg refunderet min kørselsgodtgørelse, når jeg tager mit mentorbarn med til en aktivitet?
Du kan få alt kørsel refunderet i forbindelses med aktiviteter med mentorbarn.

Hvor lang tid kan jeg forvente, at der går fra, at sekretariatet har modtaget bilagene til at de bliver refunderet?
Vi bestræber os på at refundere udlæg hver 2.-3. uge

Må mentor godt tage kontakt til mentorbarnets skolelærer for at få oplysninger om mentorbarnet, som kan bruges i mentorarbejdet?
Den samtykkeerklæring kommunen har fået, i forbindelse med at de har tilmeldt barnet i Lær for Livet, dækker over informationer, som er relevante for, at mentor kan udføre sit mentorarbejde. Derfor må mentor godt få informationer om mentorbarn fra skole, lærere, pædagoger osv.

Må mentor godt tage mentorbarn med ud og rejse?
Mentor må ikke tage mentorbarn med på længere rejser eller ud af landet. Kortere indenrigsrejser kan være OK, hvis det er aftalt med mentorbarnets hjem. OBS: Lær for Livets forsikring dækker ikke på rejser med mentorbarnet.

Stopper mentorordningen når mentorbarnet starter på en ungdomsuddannelse?
Nej, mentorbarnet er tilmeldt Lær for Livet i 6 år fra de tilmeldes programmet.

Er barnet stadig med i Lær for Livet, selvom barnet hjemgives til de biologiske forældre?
Ja, selvom mentorbarnet skulle blive hjemgivet til sine biologiske forældre, har de stadig en plads i programmet og kan få en mentor tilknyttet.

Hvad er Lær for Livets samværspolitik? 
Samværspolitikken indeholder Lær for Livets retningslinjer til forebyggelse af overgreb på mentorbørnene i programmet.

Lær for Livets samværspolitik