Gode råd til nye mentorer

Gode råd til nye mentorer

Hvad er en mentor?
”En mentor er en voksen, der kommer hjem til én og hjælper med dansk og matematik. Nogle gange holder man en pause. Det gør jeg med min mentor, hvor vi spiller bold og øver tabeller. Vi pjatter og griner meget sammen, men det skal også være alvorligt indimellem.”

”Min mentor og jeg tager ofte på fiske- og cykelture, og selvom vi er ude og opleve ting sammen, så lærer jeg en hel masse på en spændende måde.”

”Vi har snakket om at tage en tur i biografen eller på museum. Vi har også planer om, at jeg skal med min mentor på arbejde, så jeg kan se, hvad hun laver.”

Hvad er det bedste ved din mentor?
”Hun er sød, hun er kærlig, hun er dejlig, hun er omsorgsfuld, og hun er god til at lære fra sig.”

”Min mentor optræder ikke som en voksen over for mig, men fungerer mere som en klog ven, der kommer og hjælper mig, når jeg har brug for det. Vi har ikke et lærer-elev forhold, men snarere en ven-og-klogereven relation, hvor jeg lærer ting på en ny og anderledes måde, mens vi har det hyggeligt.”

Har du nogen gode råd til de nye mentorer?
”I skal være søde. Det er jeg nu sikker på, at I er, men man skal også være kærlig og spørge ind til sit mentorbarn, hvis man kan mærke, at han eller hun har det dårligt. En mentor skal glæde sig til at være sammen med én og være glad med positive tanker i stedet for at være en sur lærer.”

”Det er vigtigt, at mentor lærer mentorbarnets styrker og svagheder, så mentor ved præcis, hvor han eller hun skal lægge sine kræfter.”

Hvordan var dit første møde med mentor?
”Min mentor og jeg sad på mit værelse, hvor vi lærte hinanden at kende, og hun hørte om mine interesser, og om hvilke problemer jeg havde i skolen. Sammen fandt vi langsomt ud af, hvordan hun skulle hjælpe mig med at blive bedre.”

”Min mentor kom hjem til mig, hvor vi i tre timer sad og lærte hinanden bedre at kende.”

Kan du mærke, at mentor har gjort en forskel? ”Ja, jeg får højere karakterer i alt – altså bortset for tysk.”

Hvad kan du bedst lide at lave med din mentor?
”Jeg kan bedst lide at lave lektier sammen med min mentor, fordi jeg hader at få skæld ud i skolen, når jeg kommer uforberedt. Det er også sjovt at lave lektier sammen, fordi vi gør det på en hyggelig og anderledes måde med spil og leg.”
Hvor meget skal mentor tale med din lærer og dine (pleje)-forældre?
”Jeg har det rigtig godt med, at min mentor taler med min lærer og mine plejeforældre. Det viser bare, at hun tager sig af dig, tænker på dig og bekymrer sig om dig. Min mentor har eksempelvis mødt mine venner, hvor vi alle har siddet og lavet lektier sammen.”