Vores arbejde

Lær for Livet tilbyder børn og unge i udsatte positioner et seks-årigt forløb med fokus på læring og livsduelighed. 

Lær for Livet skal bidrage til, at anbragte og udsatte børn og unge styrker deres faglighed og personlige kompetencer, får øget lyst til læring og opnår bedre trivsel. På langt sigt skal Lær for Livet bidrage til, at børnene får mulighed for at gennemføre en ungdomsuddannelse og skabe et godt liv for sig selv.


     
Learning Camp - Vores arbejde | Lær for Livet

Learning Camp

Learning Camp er startskuddet på børnenes seksårige forløb i Lær for Livet. På Learning Camp er traditionelle klasseværelser med borde og stole erstattet af alternative læringsmiljøer.


     

Mentorordning

Lær for Livets mentorordning bygger på den nyeste viden om at rekruttere, uddanne og støtte mentorer. Det skaber langvarige og værdifulde forløb, viser erfaringerne.


     

Brobygning

Brobygning skal styrke forankringen af børnenes læring fra Learning Camp til skolen. Indsatsen kræver, at alle kræfter omkring barnet arbejder i samme retning.


     
                 

     
Vores arbejde | Lær for Livet

Omsorgsfuld læring

I Lær for Livet arbejder vi med omsorgsfuld læring, og vores mål er at styrke børnenes læring og livsduelighed, så de på sigt bliver i stand til at gennemføre en ungdomsuddannelse.


     
Resultater - Fakta, følgeforskning og resultater | Lær for Livet

Fakta, følgeforskning og resultater

Et forskerhold fra DPU følger Lær for Livet tæt. Formålet er bl.a. at undersøge, hvilke indsatser i Lær for Livet, der har særlig positiv betydning for børnenes læreprocesser

NYHEDER

Bliv løbende opdateret med viden, værktøjer og aktuelt nyt til dig og din virksomhed. Tilmeld dig vores e-nyhedsbrev og få nyheder og relevant viden.

12. maj 2021

Deltag i webinaret ”Sådan styrkes anbragte børn og unges vej til uddannelse”

Følgeforskningen viser at Lær for Livet har formået at få markant flere anbragte og udsatte unge i gang med en ungdomsuddannelse efter folkeskolen.

11. maj 2021

Ny reform skal sætte ”Børnene Først”

Lær for Livet ser positivt på reformen ”Børnene Først”, men efterlyser mere fokus på læring.

19. april 2021

Barnets lov

Lær for Livet ser mange gode takter i regeringens ambitiøse reformudspil ”Børnene Først”, men har særligt tre ønsker til Barnets Lov.