Vores arbejde

Lær for Livet tilbyder børn og unge i udsatte positioner et seks-årigt forløb med fokus på læring og livsduelighed. 

Lær for Livet skal bidrage til, at anbragte og udsatte børn og unge styrker deres faglighed og personlige kompetencer, får øget lyst til læring og opnår bedre trivsel. På langt sigt skal Lær for Livet bidrage til, at børnene får mulighed for at gennemføre en ungdomsuddannelse og skabe et godt liv for sig selv.


     
Learning Camp - Vores arbejde | Lær for Livet

Learning Camp

Learning Camp er startskuddet på børnenes seksårige forløb i Lær for Livet. På Learning Camp er traditionelle klasseværelser med borde og stole erstattet af alternative læringsmiljøer.


     

Mentorordning

Lær for Livets mentorordning bygger på den nyeste viden om at rekruttere, uddanne og støtte mentorer. Det skaber langvarige og værdifulde forløb, viser erfaringerne.


     

Brobygning

Brobygning skal styrke forankringen af børnenes læring fra Learning Camp til skolen. Indsatsen kræver, at alle kræfter omkring barnet arbejder i samme retning.


     
                 

     
Vores arbejde | Lær for Livet

Omsorgsfuld læring

I Lær for Livet arbejder vi med omsorgsfuld læring, og vores mål er at styrke børnenes læring og livsduelighed, så de på sigt bliver i stand til at gennemføre en ungdomsuddannelse.


     
Resultater - Fakta, følgeforskning og resultater | Lær for Livet

Fakta, følgeforskning og resultater

Et forskerhold fra DPU følger Lær for Livet tæt. Formålet er bl.a. at undersøge, hvilke indsatser i Lær for Livet, der har særlig positiv betydning for børnenes læreprocesser

Politik for børnesikkerhed

Lær for Livets (LFL’s) politik for børnesikkerhed skal sikre, at LFL er trygt og sikkert at deltage i for både børn og unge samt frivillige og medarbejdere. Politikken skal forebygge og minimere risikoen for krænkende adfærd, stødende sprogbrug eller deciderede fysiske eller psykiske overgreb på børn og unge i programmet. Politikken skal afspejle LFL’s bærende værdigrundlag i tilgangen til børn og unge i programmet.

NYHEDER

Bliv løbende opdateret med viden, værktøjer og aktuelt nyt til dig og din virksomhed. Tilmeld dig vores e-nyhedsbrev og få nyheder og relevant viden.

23. juni 2021

Lån bøger af Lær for Livet

Her kan du møde en mentor samt en plejemor og plejebarn, der fortæller om deres erfaringer med Læs sammen-konceptet.

16. juni 2021

Følgeforskning: Læringsprogram løfter anbragte børn og unge markant

Anbragte børn og unge klarer sig markant dårligere i både 9. klasse og i videre uddannelse end deres jævnaldrende ikke-anbragte

12. maj 2021

Deltag i webinaret ”Sådan styrkes anbragte børn og unges vej til uddannelse”

Følgeforskningen viser at Lær for Livet har formået at få markant flere anbragte og udsatte unge i gang med en ungdomsuddannelse efter folkeskolen.