Vores arbejde

Lær for Livet tilbyder børn og unge i udsatte positioner et seks-årigt forløb med fokus på læring og livsduelighed. 

Lær for Livet skal bidrage til, at anbragte og udsatte børn og unge styrker deres faglighed og personlige kompetencer, får øget lyst til læring og opnår bedre trivsel. På langt sigt skal Lær for Livet bidrage til, at børnene får mulighed for at gennemføre en ungdomsuddannelse og skabe et godt liv for sig selv.


     
Learning Camp - Vores arbejde | Lær for Livet

Learning Camp

Learning Camp er startskuddet på børnenes seksårige forløb i Lær for Livet. På Learning Camp er traditionelle klasseværelser med borde og stole erstattet af alternative læringsmiljøer.


     

Mentorordning

Lær for Livets mentorordning bygger på den nyeste viden om at rekruttere, uddanne og støtte mentorer. Det skaber langvarige og værdifulde forløb, viser erfaringerne.


     

Brobygning

Brobygning skal styrke forankringen af børnenes læring fra Learning Camp til skolen. Indsatsen kræver, at alle kræfter omkring barnet arbejder i samme retning.


     
Vores arbejde | Lær for Livet

Omsorgsfuld læring

I Lær for Livet arbejder vi med omsorgsfuld læring, og vores mål er at styrke børnenes læring og livsduelighed, så de på sigt bliver i stand til at gennemføre en ungdomsuddannelse.


     
Resultater - Fakta, følgeforskning og resultater | Lær for Livet

Resultater

Et forskerhold fra DPU følger Lær for Livet tæt. Formålet er bl.a. at undersøge, hvilke indsatser i Lær for Livet, der har særlig positiv betydning for børnenes læreprocesser

Politik for børnesikkerhed

Lær for Livets (LFL’s) politik for børnesikkerhed skal sikre, at LFL er trygt og sikkert at deltage i for både børn og unge samt frivillige og medarbejdere. Politikken skal forebygge og minimere risikoen for krænkende adfærd, stødende sprogbrug eller deciderede fysiske eller psykiske overgreb på børn og unge i programmet. Politikken skal afspejle LFL’s bærende værdigrundlag i tilgangen til børn og unge i programmet.

NYHEDER

Bliv løbende opdateret med viden, værktøjer og aktuelt nyt til dig og din virksomhed. Tilmeld dig vores e-nyhedsbrev og få nyheder og relevant viden.

17. november 2021

Thomas Kirkeskov er ny frivilligchef i Lær for Livet

Tidligere generalsekretær i KFUM-spejderne, Thomas Lynderup Kirkeskov, starter den 1. december 2021 som frivilligchef i Lær for Livet.

24. september 2021

Mentorsparringer i efteråret

Den 22. september skydes næste omgang af mentorsparringer i gang. Kom og få sparring på udfordringer eller vær med til at hjælpe dine mentorkollegaer med deres udfordringer.

24. september 2021

Sparring for mentorer med hjemmeboende mentorbørn

At være mentor for et barn i en udsat familie giver nogle specielle forhold for mentorgerningen. Derfor tilbyder vi torsdag d. 28. oktober en speciel sparring for mentorer for børn, der bor hos deres biologiske familier.