Unge fra Lær for Livet i dialog med statsministeren

Tre unge fra Lær for Livet har i dag holdt online dialog-møde med statsminister Mette Frederiksen og socialminister Astrid Krag om regeringens nye udspil “Børnene Først”. 

”Man kan virkelig mærke, at de to ministre er interesserede i, hvad vi har at sige. De lagde også vægt på, at det her udspil kun er begyndelsen…”

Sådan siger 18-årige Emma-Luna, der er tidligere anbragt, efter dagens dialogmøde om regeringens reformudspil ”Børnene Først” med statsminister Mette Frederiksen og social- og ældreminister Astrid Krag.

På mødet havde Emma-Luna selskab af Jasmin og Lucas på 19 år, Lær for Livets direktør Illa Westrup Stephensen og repræsentanter fra De Anbragtes Vilkår.

Emma-Luna, Jasmin og Lucas fik på mødet mulighed for at fortælle, hvad de synes er allervigtigst i det videre arbejde med reformen:

De unges budskaber til statsministeren

– Det er vigtigt med god kvalitet i plejefamilierne.
– Det er vigtigt, at man som anbragt har en ægte relation, der er der frivilligt.
– På døgninstitutionerne skal man arbejde for mindre udskiftning. Som barn kan man nemt brænde sig på at være andres job.
– Børneinddragelse er vigtigt, men der skal være en voksen, som kan tage ansvar og hjælpe en til møderne i kommunen.
– Giv barnet et fællesskab, så man ikke tror, at man er den eneste i verden, der er anbragt.
– Giv ekstra støtte til skolen – det er vigtigt, når der er meget andet, der også fylder.

Og endelig appellerede de unge til, at politikerne hjælper med at bryde de fordomme, som mange anbragte børn og unge møder:

”Nogle af os har prøvet at være dem, de andre ikke må lege med, fordi børn og voksne tror, at det er os, der er problemet, men vi er jo bare ofre for det miljø, vi er vokset op i.”

Tak til statsministeren og social- og ældreministeren for at lytte til de unge, der er de ægte eksperter – nemlig de anbragte og tidligere anbragte.

I Lær for Livet ser vi frem til at følge udkastets videre færd og bidrager gerne.

Læs hele regeringens udspil, hvor Lucas også har skrevet forordet.

Flere nyheder