Bliv en del af Lær for Livet

 

Tak for din interesse i Lær for Livet. 
 
Indsatsen fra vores dedikerede frivillige er afgørende for vores mission om at støtte børn og unge. Målet er at forbedre deres trivsel både i uddannelsessystemet og i dagligdagen. 
 
Vi tilbyder forskellige måder du kan engagere dig på. Her på siden får du overblikket over dine muligheder: 
 
Børneprogrammet i Lær for Livet består af et seksårigt læringsprogram. I en kombination af camps, en frivillig mentor og lokale fællesskaber, får børnene en ekstra hjælpende hånd i ryggen, så de trives bedre i skolen og i fritiden. 
 
Lær for Livet UNG støtter unge i overgangen til voksenlivet og gennem en ungdomsuddannelse, med øje for en øget livsmestring nu og i fremtiden. 
 
Du kan vælge at være frivillig som mentor, campmedarbejder, i klub eller netværk og hjælpe os med at finde de rigtige mentorer som frivillig interviewer og HR-frivillig. 
 
Du er velkommen til at læse mere om de forskellige muligheder herunder, og derefter sende os din ansøgning.

Frivillig mentor – barn

Som frivillig mentor gør du en forskel for et udsat barn mellem 9 og 15 år, som har brug for din hjælp til at lære om de små såvel som de store ting.

Frivillig mentor – ung

Er du en af dem, der har jongleret med bøger, drømme og måske lidt for mange færdigretter for at finde din egen vej igennem voksenlivets og uddannelsens labyrint? Har du lært, at det at flytte hjemmefra også betyder at jonglere med madopskrifter, regninger og “hvordan-fungerer-en-vaskemaskine?”-gåder? Og vil du hjælpe en ung med at få en god start på voksenlivet? Så bliv mentor 1-2 gange om måneden.

Frivillig i ungenetværk

Alt for mange unge i Danmark står uden et netværk eller andre voksenrelationer, som de kan trække på, når voksenlivet melder sin ankomst. Derfor har vi etableret et ungenetværk i København, Aarhus og Esbjerg, hvor vi søger frivillige, der vil hjælpe unge mennesker med at finde deres fodfæste i voksenlivet.

Frivillig i klub

Har du mod på at gøre en forskel, og har du lyst til at planlægge og gennemføre sjove og lærerige aktiviteter med børn i udsatte positioner i dit lokalmiljø? Meld dig som frivillig i Lær for Livet!

Campmedarbejder

Vil du spille en nøglerolle i et innovativt og vidensbaseret læringsprogram, der skal sikre udsatte børn samme muligheder i livet som ikke-udsatte børn? Så tag med på camp som campmedarbejder!

Frivillig interviewer

Som interviewer er du med til at finde de bedste mentorer til vores Learning Kids. Det gør du ved at møde mentorkandidater og tage personlige samtaler med ansøgere.

Bliv frivillig mentor
for et barn

Alle børn har håb og drømme for deres fremtid, men nogle har brug for en ekstra hjælpende hånd for at komme godt på vej i livet. Den ekstra hånd kan være en frivillig mentor.

Læs mere

Bliv frivillig mentor
for en ung

Alle unge har håb og drømme for deres fremtid, men nogle har brug for en ekstra hjælpende hånd for at komme godt på vej i livet. Den ekstra hånd kan være en frivillig mentor.

Læs mere

opslag lige nu

Vent venligst, henter data…

Podcast – Lyt for Livet

“Alle i mit liv fik penge for at være der – bortset fra Linda.” Sådan fortæller 19-årige Jasmin Heilmann i første afsnit af Lær for Livets nye podcast ”Anbragt”. Gennem otte år har Linda været frivillig mentor for Jasmin, og det har gjort en verden til forskel. Lyt til podcastet her.

Informationsmateriale

Her kan du dykke ned i noget af vores informationsmateriale omkring vores mentorordning.

Om at have en mentor

Se videoen, hvor tre unge fra Lær for Livet fortæller om at have en mentor, der støtter både fagligt og socialt gennem flere år.