Lokale klubber

Lokale klubber

Hvad går Lær for Livets klubber ud på?

Mange børn og unge indgår i venskaber og fællesskaber i sammenhæng med skole og fritid, men det er ikke alle børn forundt. Børn, der vokser op i anbringelser eller andre svære livsvilkår har ofte et begrænset netværk og få rollemodeller –  derfor spiller de frivillige i Lær for Livet en stor rolle for børnene i programmet.

Hvad laver vi i klubberne?

I de lokale klubber skaber vi nye venskaber og fællesskaber, mens vi deler gode oplevelser. Aktiviteterne, du skal være med til, kan være alt fra brætspil, bålhygge og fællesspisning. Vi sætter samvær og meningsfulde oplevelser højt på dagsordenen, hvad enten det er over skakbrættet, med en bold i hånden eller over snobrødsbagningen.  

Vi bygger bro til det lokale foreningsliv, og klubbens aktiviteter kan derfor også være at besøge fx en badmintonklub eller et spejderkorps. Formålet er at få børnene integreret i allerede eksisterende børnefællesskaber.

Klubfrivillig

Drømmer du om at være en aktiv del af vores lokale klubtilbud, hvor du som en del af et frivillighold planlægger og gennemfører sjove og hyggelige aktiviteter for børn i dit nærområde?

Så er det måske dig, vi leder efter! Vi søger klubfrivillige, som vil deltage i klubben 1-2 gange om måneden.

Som klubfrivillig mødes i 1-2 gange om måneden med en gruppe lokale børn i alderen 9- 16 år. Klubben mødes i lokaler i nærområdet. Her spiller vi brætspil, boldspil, udforsker naturen, laver snobrød og laver aftensmad sammen. Derudover besøger vi det lokale fritids- og foreningsliv, og prøver f.eks. at spille badminton, dyrke karate eller være spejder for en dag. Det er vigtigt, at du som klubfrivillig er frisk på at deltage i aktiviteten og gå forrest, således at de voksne opfordrer og hjælper børnene til at udfordre sig selv og afprøve nye interesser.  

“Hvorfor skal jeg gøre det frivilligt?” tænker du måske. Børn i Lær for Livet er vant til, at de voksne omkring dem er betalt for at være der. Derfor er det særligt værdifuldt, når børnene møder voksne, der vælger lige netop denne relation til uden betaling.  

Som klubfrivillig får du  

  • En introduktion til opgaven i form af en uddannelse med faglige oplæg og introduktion til vores pædagogiske praksis  
  • Adgang til vores E- læringsmodul for klubfrivillige  
  • Sparring ved vores frivilligkonsulenter  
  • Adgang til klubhåndbog og materialer, der kan anvendes  
  • Du bliver en del af et velfungerende hold af frivillige, som mødes og planlægger samt støtter hinanden i Klub- arbejdet.  

Hvem kan blive klubfrivillig?  

Alle der har lyst til at skabe sjove oplevelser for børnene.

Hvor har vi lokale klubber?

Lær for Livets klubtilbud tilbydes på nuværende tidspunkt i Aalborg, Esbjerg, Skanderborg, Vordingborg, Odsherred, Høje-Tåstrup, Helsingør og Faxe/Stevns.

Ansøg om at blive klubfrivillig i dit nærområde.

Tre citater

Spørgsmål og svar om Lær for Livets klubber

Hvad går Lær for Livets klubber ud på?
Vi leger, mens vi lærer, og vi skaber nye venskaber og gode læringsoplevelser for både børn og frivillige i Lær for Livets lokale klubber. Aktiviteterne, du skal være med til, kan være alt fra brætspilsaftener, friluftsture og fællesspisning. Vi sætter samvær og meningsfulde oplevelser højt på dagsordenen, hvad enten det er i naturen, i køkkenet eller i samtalen. Vi forsøger altid at integrere sjov læring i aktiviteterne, da Lær for Livets hovedformål er at styrke børnenes livsduelighed. Vi bygger desuden bro til det lokale foreningsliv, og klubbens aktiviteter kan derfor også være at besøge fx en badmintonklub eller spejderkorps. Formålet er at få børnene integreret i allerede eksisterende børnefællesskaber. .
Hvad bliver min opgave i Lær for Livets klubber?
Som frivillig har du i høj grad selv mulighed for at have indflydelse på, hvilke aktiviteter I vil have fokus på i klubben. Klubbens indhold skal gerne tilpasses de børn, der deltager og imødekomme deres interesser og behov. Som team planlægger I aktiviteter, der tilgodeser både de børn, der fortrækker aktiviteter med fart på, mens andre er mere til de rolige og hyggelige aktiviteter. I kan også benytte de lokale tilbud, der allerede eksisterer i jeres lokalmiljø. Med andre ord er der frihed under ansvar, og vi står klar på Lær for Livets sekretariat til at bistå med planlægningen.
Hvilke kompetencer skal jeg have?
Vi stiller umiddelbart ikke krav om en specifik uddannelse, men har du arbejdet med børn, selv haft børn, eller er uddannet inden for børneområdet, vil det være en fordel. Men du er også velkommen uden! Det vigtigste er at du nyder at være sammen med børnene og hjælpe dem til at danne venskaber, indgå i fællesskaber, at turde afprøve det lokale foreningsliv mv. Du vil under alle omstændigheder blive klædt på med viden om vores børn og introduktion til vores pædagogiske tilgang. Derudover forventer vi, at du er klar til at tage ansvar med et tålmodigt, rummeligt og empatisk sind, samt at du vil bidrage til at skabe gode forudsætninger for børnenes læring og trivsel. Alle frivillige i Lær for Livet skal indsende deres straffe- og børneattest.
Hvor ofte skal jeg deltage?
Vi afholder klub hver 14. dag. Om du deltager hver eller hver anden gang, eller endda sjældnere, aftaler du med dit team. Vi håber, at du også vil bidrage med dine gode idéer til aktiviteter og planlægning. Jeres lokale team kan selv beslutte hvilken ugedag og tidspunkt, der passer bedst for jer og børnene.
Hvor søger I frivillige?
Vi søger pt frivillige til de lokale klubber i: Vordingborg, Odsherred, Helsingør, Høje Taastrup, Skanderborg, Aalborg og Esbjerg.
Hvad er Lær for Livet?
Lær for Livet er et langsigtet og helhedsorienteret læringsprogram, der skal styrke børn og unge i udsatte positioner både fagligt og socialt, så de på sigt kan gennemføre en ungdomsuddannelse. I Lær for Livet får barnet mulighed for at knytte nye venskaber med andre børn på Learning Camps og i de lokale fællesskaber. Barnet får også en frivillig mentor, der kan støtte op om skolearbejdet og barnets tro på egne evner. Mentor bliver informeret om klubaktiviteterne og er en vigtig samarbejdspartner i klubben, da de kan hjælpe med at motivere barnet til at dyrke foreningslivet. Til nogle klubgange inviteres mentorerne med.

Information og kontakt
Er du interesseret, så send en ansøgning via linket her Ansøg her

Har du andre spørgsmål, er du velkommen til at kontakte frivilligkonsulent Gunver Christy Justesen på 2492 2923

Vi glæder os til at høre fra dig.