LFL UNG mentor

Bliv mentor for en ung, og hjælp unge på vej

Er du en af dem, der har jongleret med bøger, drømme og måske lidt for mange færdigretter for at finde din egen vej igennem voksenlivets og uddannelsens labyrint? Har du lært, at det at flytte hjemmefra også betyder at jonglere med madopskrifter, regninger og “hvordan-fungerer-en-vaskemaskine?”-gåder? Og vil du hjælpe en ung med at få en god start på voksenlivet? Så bliv mentor 1-2 gange om måneden.

Mange unge har brug for en hånd i ryggen til at navigere gennem uddannelse, til at skrive CV’et, der åbner døre, og til at finde motivationen til at holde fast i deres drømme, selv når hverdagen kalder, men det er ikke alle, der har en familie eller et stærkt netværk at hente støtte hos.

Som mentor, er du med til at snakke om drømme og mål, finde de skjulte evner i et CV, og måske endda finde ud af, hvordan man laver et måltid, der ikke ligner et kulinarisk katastrofeområde.

Som mentor støtter du en ung i:

  • At afklare job- og uddannelsesmål
  • At komme i mål med CV’er og jobansøgninger
  • At finde motivation til at følge sine drømme
  • At blive mester i eget liv

Hvem kan blive mentor?
Som mentor i Lær for Livet forventer vi at du som minimum have gennemført en ungdomsuddannelse. Du skal desuden have bopæl i nærheden af den unge eller være villig til at transportere dig en længere distance. Møderne kan være i den virkelige verden eller den digitale sfære, og I definerer sammen hvordan forløbet kan se ud.

Som mentor får du:

  • En introduktion til mentoropgaven i form af en uddannelse med faglige oplæg og input til mødet med den unge. Derudover gennemfører alle mentorer Lær for Livets e-læring inden de starter som mentorer.
  • Adgang til en hotline til vores ansvarlige på sekretariatet.
  • Adgang til faglige webinarer, samt mentorsparringer for alle mentorer, hvor mentorer kan få sparring og input til mentoropgaven af en professionel psykolog.
  • En invitation til Lær for Livets årsdag, og du får mulighed for fællesskab med andre frivillige i nær dig.

Lær for Livet ønsker at give unge i alderen 16-22 år gode forudsætninger for at kunne skabe et godt og selvstændigt liv for sig selv. Udfordringer i livet er uundgåelige – men de er så meget nemmere at overkomme, når vi har andre at læne os på ad.

 

Ansøg her