Frivillig mentor

Bliv mentor!

Et projekt som giver mening

Lær for Livet har siden 2013 matchet frivillige mentorer med Learning Kids, der er en del af Lær for Livets læringsprogram – og med gode resultater. Hele 8 ud af 10 unge i Lær for Livet består folkeskolens afgangseksamen i 9. klasse. Det gælder for kun 3 ud af 10 unge i udsatte positioner.

Astronaut, politimand, frisør eller pædagog? Alle børn har håb og drømme for deres fremtid, men nogle har brug for en ekstra hjælpende hånd for at komme godt på vej i livet.

Som frivillig mentor gør du en forskel for et udsat barn mellem 9 og 15 år, som har brug for din hjælp til at lære om de små såvel som de store ting. Om syvtabellen og om retstavning. Og om, at det er okay at drømme – også stort.

Ansøg om at blive mentor for et barn nær dig

Klar til at blive frivillig mentor? Kig på Danmarkskortet herunder, og se om vi mangler mentorer i dit område. Udfyld vores ansøgningsformular, eller bliv kontaktet af Lær for Livet for at høre mere om det at være frivillig mentor.

Bliv mentor

Hvem kan blive mentor?

Lær for Livets frivillige mentorer er typisk mellem 22 og 72 år og kan være alt fra ingeniør til lærer, under uddannelse, eller de har måske forladt arbejdsmarkedet. Fælles for de mentorer, Lær for Livet rekrutterer er, at de gerne vil gøre en forskel for et anbragt barn, at de er stabile, har overskud til opgaven, og at de kan og vil agere som en god og motiverende rollemodel for barnet.

For at blive mentor skal du være fyldt 18 år og kunne forpligte dig til mentorordningen i min. 18 måneder. Derudover skal du:

 • Som minimum have gennemført en ungdomsuddannelse
 • Have bopæl i nærheden af barnet eller være villig til at transportere dig en længere distance
 • Kunne fremvise ren straffe- og børneattest
 • Deltage på et to-dages uddannelsesforløb.

 

Her mangler vi mentorer

Er du klar til at blive frivillig mentor eller kender du en i dit netværk, der vil være perfekt til rollen? Find ud af, hvor Lær for Livet mangler mentorer på vores Danmarkskort herunder.

Hele Danmark

Hele Danmark

Asnæs

Assens

Bramming

Esbjerg

Fårevejle

Glamsbjerg

Gredstedbro

Helsingør

Herning

Hjørring

Holmegaard

Horbelev

Høng

Idestrup

Jerslev

Jyderup

Jægerspris

Korsør

Langå

Liseleje

Løsning

Møldrup

Nykøbing Falster

Nørre Nebel

Nørresundby

Præstø

Ribe

Risskov

Rønne

Solrød Strand

Stensved

Sulsted

Svenstrup

Thisted

Tølløse

Tønder

Taastrup

Vejle

Adgang til introkurser og supervision

Før du starter i rollen som mentor, inviteres du på Lær for Livets introduktionskursus, hvor du vil blive klædt godt på til opgaven som mentor. Du vil som mentor løbende have adgang til professionel supervision.

Aktiviteter med dit mentorbarn

Møderne med dit mentorbarn har først og fremmest et fagligt fokus. Derfor vil møderne naturligt dreje sig om at lave lektier. Det indebærer f.eks. at:

 • Skrive en stil
 • Læse højt for hinanden
 • Lave matematikopgaver
 • Forberede en præsentation
 • Tale om faglige udfordringer.

Med støtte fra Lær for Livet udarbejder du sammen med dit mentorbarn en plan med konkrete faglige mål. Vigtigt er det, at du som mentor løbende gør både små og store fremskridt til en succesoplevelse for barnet.

Hvor meget tid bruger en mentor?
En succesfuld mentorordning forudsætter regelmæssige møder mellem mentor og mentorbarn. Det afgørende er, at møderne giver mening og er en reel hjælp for barnet i forhold til skolearbejdet. Lær for Livet anbefaler, at I mødes 1-2 timer en fast dag om ugen 3-4 gange om måneden.

Rekrutteringsprocessen

Lær for Livet gennemfører altid en grundig vurderingen af mentorkandidaten forud for et match med barnet. Rekrutteringsprocessen består af følgende trin:

 • Udfyld ansøgningsformularen her.
 • Dernæst gennemfører Lær for Livet et telefoninterview, og der indhentes børne – og straffeattest.
 • Efterfølgende mødes du med en repræsentant fra Lær for Livet til en personlig samtale.
 • Til sidst finder man så ud af, om der er et match mellem kandidaten og et mentorbarn.

Om mentorrollen

At være mentor i Lær for Livet er både spændende og udfordrende. Børnene er motiverede for at lære, men lever til tider under svære betingelser og vilkår. Læs mere om mentorordningen her eller se film nedenfor.

Podcast – Lyt for Livet

“Alle i mit liv fik penge for at være der – bortset fra Linda.” Sådan fortæller 19-årige Jasmin Heilmann i første afsnit af Lær for Livets nye podcast ”Anbragt”. Gennem otte år har Linda været frivillig mentor for Jasmin, og det har gjort en verden til forskel. Lyt til podcastet her.

Arbejdet er frivilligt

Det har positiv betydning for barnet at indgå i en relation med en voksen, der er uafhængig af det offentlige system, og som har valgt at støtte barnet af lyst og et godt hjerte. Se filmen, hvor Lær for Livets ambassadører taler om deres erfaringer med frivillighed.

Om at have en mentor

En mentor kan både være lektiehjælper og voksenven. Se videoen, hvor tre unge fra Lær for Livet fortæller om at have en mentor, der støtter både fagligt og socialt gennem flere år.

LB Forsikring støtter Lær for Livets mentorordning

LB Forsikring bidrager med 4 mio. kr. over de næste tre år til at styrke mentorordningen for anbragte børn. Derudover vil LB Forsikring også bidrage med at skaffe nye mentorer til de ca. 100 nye børn, der optages i programmet årligt. Det gøres blandt LB Forsikrings medlemmer, som for en stor dels vedkommende er undervisere, social- og sundhedsansatte.

Målsætningen er at øge antallet af anbragte børn, der gennemfører en ungdomsuddannelse, skabe ny viden og sprede de gode metoder til gavn for endnu flere anbragte børn.

Læs mere på LB Forsikrings hjemmeside

Ansøg om at blive mentor for et barn nær dig

Klar til at blive frivillig mentor? Kig på Danmarkskortet herover, og se om vi mangler mentorer i dit område. Udfyld vores ansøgningsformular, eller bliv kontaktet af Lær for Livet for at høre mere om det at være frivillig mentor.

Bliv mentor