Mentorordning

 

Hvorfor har Lær for Livet en mentorordning?

I Danmark har vi fri og lige adgang til uddannelse, men ikke lige mulighed for at gennemføre den. Forældrenes uddannelsesniveau har fortsat stor betydning for, hvordan et barn klarer sig i skolen. Og som anbragt eller et barn i vanskelige omstændigheder, er der ofte lang vej til en ungdomsuddannelse. Derfor er der behov for ekstra støtte til skolegangen.

Ansøg om at blive frivillig mentor for et barn i dit nærområde

Fra lektielæsning til venskab

Sanne har været Nadjas mentor i seks år. Hun har især hjulpet med det faglige, men Nadjas store ryk har været mentalt, vurderer de begge. Læs artiklen om Sanne og Nadja her.

En veldreven mentorordning gavner alle

Mentorordningen er meget vigtig for Lær for Livet, og programmet gør sig umage med at finde, uddanne og støtte mentorerne. Læs interview med programchef Kristine Andreasen her.

Succesrigt samarbejde om mentorer

LB Forsikring har indgået et partnerskab med Lær for Livet, og mange medlemmer vil gerne give en hånd som mentorer. Læs mere om partnerskabet her.

Anerkendelse, selvtillid og frirum

Børn får noget særligt, når de er sammen med en mentor, forklarer en ekspert i mentorordninger. Læs artiklen her.

Det pædagogiske grundlag

Det pædagogiske grundlag i Lær for Livet udgør den måde, vi møder børnene på. Det baserer sig på at danne gode relationer og på at arbejde med mentalisering. Læs Det pædagogiske grundlag.

Mentorhåndbogen

Når man starter som mentor i Lær for Livet, modtager man Mentorhåndbogen, som er fyldt med information om mentorgerningen. Hvis du har lyst til at læse den, kan du hente håndbogen her.

Læs mere om mentorrollen i mentorpjecen

Billede fra Lær for Livet

Download mentorpjecen her