Camp giver nye venner

Rekordmange børn startede deres seks år i Lær for Livet i 2022. Vi har spurgt de 130 nye børn, hvad de har fået ud af at være på camp i 10 dage. Nye venner og bedre styr på matematikken er blandt gevinsterne ved at være på camp.  

”Det hele har været fedt og sjovt,” skriver et af børnene i sin evaluering af den første camp med Lær for Livet. Særligt lægger børnene vægt på, at de har fået nye venner, og at de voksne på camp er søde.  

Et vigtigt formål med camp er, at børnene bliver en del af et stærkt fællesskab og får nye venner. Derfor er det positivt, at hele 9 ud af 10 børn angiver, at de har fået nye venner på camp og 94 procent af børnenes synes, at de voksne på camp er søde. I alt 87 procent synes, at det har været sjovt at være på camp og ligeså mange glæder sig til at komme på camp igen.  

Glade for undervisningen
Et andet vigtigt formål med camp er, at børnene får mere lyst til at lære, at de trives bedre i skolen, og at de får troen på, at de kan rykke sig fagligt. Derfor har vi også spurgt børnene, om de er glade for undervisningen på camp. Her svarer 71 procent, at de er glade for danskundervisningen og 76 procent svarer, at de er glade for undervisningen i matematik. Lidt over halvdelen, nemlig 54 procent svarer, at de har fået mere selvtillid af at være på camp.  

I deres første år i Lær for Livet kommer børnene på camp sommerferien, efterårsferien og i Kristi Himmelfartsferien – og derefter kan de komme på minimum en weekend-camp om året. Derfor er det positivt, at 86 procent af børnene glæder sig til næste camp og ligeså mange er glade for at være blevet en del af Lær for Livet.  

Ny kampagne skal sikre flere frivillige mentorer
Ud over camps, som skal støtte op om fællesskabet, skal alle Learning Kids tilknyttes en frivillig mentor. Derfor efterlyser Lær for Livet løbende flere frivillige, der har lyst til at være en ekstra hånd i ryggen på børnene i forhold til skolearbejdet.  

I november har Lær for Livet lanceret en ny kampagne, som skal sætte fokus på behovet for flere frivillige mentorer. Kampagnen har allerede fået 118 danskere til at melde sig som mentor, og nu følger opgaven med at interviewe, screene og uddanne mentorerne til alle de børn, der venter.  

Flere nyheder