Frivillig interviewer: ’Det giver bare mening’

Som en del af rekrutteringen af nye mentorer har Lær for Livet tilknyttet en gruppe frivillige, som besøger og interviewer potentielle mentorer. Én af dem er Karen Lund, der har været interviewer hos Lær for Livet siden 2016.

Karen Lund er meget glad for rollen som frivillig interviewer, og for hende er det mødet med nye mennesker og deres livshistorier, der er med til at motivere hende til opgaven med at interviewe potentielle mentorer.

”Som interviewer er det vores opgave at afklare ansøgerens motivation og kompetencer. Det betyder også, at vi spørger ind til folks livshistorier, og her er mødet mellem to fremmede mennesker altså bare noget særligt. Jeg synes, det er ret imponerende at folk vil fortælle om dem selv til en, de ikke rigtig kender. Den åbenhed, jeg møder, er virkelig inspirerende,” siger Karen.

Inden det første interview med en potentiel mentor sender Karen altid en mail først, hvor hun fortæller lidt om processen, og at hun vil ringe vedkommende op. Dernæst aftaler de et tidspunkt for interviewet.

”Den første introduktion er vigtig, synes jeg, så den gør jeg meget ud af – jeg vil gerne have, at de ved, at det er mig, der ringer,” forklarer Karen.

Karen har en baggrund som lærer og har blandet andet arbejdet for Kommunernes Landsforening, Jobcenteret og generelt været optaget af mennesker igennem sit arbejdsliv. Da hun gik på pension var det derfor naturligt for hende at fortsætte   med at bidrage, , og hun har nu i mere end 8 år været interviewer for Lær for Livet. Når man spørger Karen, hvorfor hun bliver ved, er svaret kort, men ærligt:

”Der er én særlig grund – det giver bare mening.”

Rollen som frivillig interviewer har i den grad påvirket Karen positivt. Hun glæder sig over de ressourcer, der findes ude i samfundet.

”Jeg synes jo, at det er fantastisk at se de ressourcer – hvis man ellers kan have tendens til at blive nedtrykt over samfundet, og at vi ikke er så villige til at hjælpe hinanden. Her er der i hvert fald bevis for, at der masser af begejstrede og fantastiske mennesker derude, som gerne vil gøre en forskel,” fortæller hun.

Tale os varme
Efter mange år som frivillig i Lær for Livet har hun godt styr på processen med at foretage interview. Alligevel er det altid en ny og anderledes oplevelse, når hun skal tale med en helt fremmed.

”Både mig selv og den jeg interviewer skal altid lige tale os varme og finde en rytme i samtalen for at sikre den bedst mulige oplevelse. Men det overrasker mig altid, hvor hurtigt det går. Jeg tror, det har noget at gøre med, at begge parter er interesserede og investerede i Lær for Livet og i at gøre en forskel for andre – dét er et rigtig godt udgangspunkt for en åben dialog,” fortæller Karen og fortsætter:

”Jeg stiller altid spørgsmålet om, hvorfor folk melder sig til at være mentorer og ofte er deres svar: ’Jeg har så meget at give tilbage’, og det rør mig virkelig at mærke deres lyst til at give igen.”

Karen mener, at der er mange forskellige mennesker, der kan varetage rollen som frivillig interviewer hos Lær for Livet – og have stor glæde af det. For som hun selv siger:

”Man får jo mulighed for at repræsentere Lær for Livet og give de potentielle mentorer en god oplevelse med organisationen. Samtidig får man lov til at møde en masse mennesker og høre deres fortællinger, og det er bare virkelig livsbekræftende.”

Vil du gerne være frivillig interviewer hos Lær for Livet? Læs mere og ansøg her:

https://laerforlivet.dk/om-os/ledige-stillinger/frivillig-interviewer/

Flere nyheder