Torben er pensioneret skoleinspektør og mentor hos Lær for Livet

Da han trådte ud af rollen som skoleinspektør, stod det klart for Torben Mørup, at hans pensionisttilværelse skulle dedikeres til frivilligt arbejde i Esbjerg – og derfor blev han mentor i Lær for Livet. Et nyt samarbejde mellem Esbjerg Kommune, Lauritzenfonden, KG Fonden og Lær for Livet giver nu mulighed for at flere børn kan få hjælp af mentorer som Torben.

Det var gennem sit forsikringsselskab, LB Forsikring, der støtter op om Lær for Livets mentorordning, at den 69-årige Torben Mørup først hørte om muligheden for at blive mentor. Med sin baggrund som skoleinspektør og nu pensionist følte han sig forpligtet til at gribe chancen.

“Jeg har arbejdet med børn, der på forskellig vis havde udfordringer gennem hele mit arbejdsliv. Derfor var jeg heller ikke i tvivl om, at jeg i min pensionisttilværelse skulle bruge tid som frivillig og forhåbentligt kunne gøre en forskel,” fortæller Torben.

Torben bor i Esbjerg Kommune, der i sidste uge løftede sløret for et nyt partnerskab mellem kommunen, Lær for Livet, Lauritzen Fonden og KG Fonden. Partnerskabet skal give 30 udsatte børn fra Esbjerg Kommune en ekstra støtte til at klare sig bedre i skolen og blive en del af fritidslivet.

Det perfekte match

Efter at have gennemgået Lær for Livets mentoruddannelse, matchede Lær for Livet Torben med den dengang 11-årige Oscar. Det er ifølge Torben selv det ideelle match, for Oscar er en ung dreng med drømme, og hans drøm er at hjælpe Oscar med at realisere de drømme.

“Mit match med Oscar har været perfekt. Vi deler interesser, og noget af det Oscar drømmer om, kan jeg tilbyde ham. Det gør mig glad, hver gang jeg er sammen med Oscar, og jeg kan mærke han får noget ud af vores samvær,” fortæller Torben.

Torben og Oscar er typisk sammen én gang om ugen. Torben henter Oscar efter skole, og så kører de hjem til ham, hvor de får eftermiddagste og frugt. Bagefter bliver der lavet lektier, snakket, spillet yatzy og skak. Andre gange tager de på museum, ser håndbold eller går i biografen. For Torben handler mentorrollen også om at give Oscar gode oplevelser.

Torben afslutter med en opfordring til alle, der har muligheden, om at overveje at blive mentor:

“Alle, der bare har lidt overskud og brænder for børn og unges trivsel, bør blive mentor og på den både bidrage til et ungt menneskes udvikling.”

Kunne du også tænke dig at blive mentor for et barn?

Du kan læse mere og ansøge her.


Lær for Livet
Lær for Livet er en organisation, der skaber lige muligheder for børn, der vokser op med svære livsomstændigheder. Den seksårige indsats giver børn og unge faglig støtte og fællesskab, så de står stærkere i skolen og hverdagslivet.

Børnene er mellem 9 og 13 år, når de starter i Lær for Livets læringsprogram. Hvert barn løftes fagligt og socialt med hjælp fra en frivillig mentor. Børnene samles også på såkaldte ”Learning Camps”, hvor de bliver en del af et stærkt fællesskab. 1000 anbragte børn og børn med andre sociale foranstaltninger, har siden 2013 været en del af Lær for Livet. Og 8 ud af 10 er lykkedes med at gennemføre folkeskolens afgangsprøve i 9. klasse og lige så mange fortsætter i ungdomsuddannelse. Lær for Livet er finansieret ved hjælp af private fonde og børnenes kommuner.

Lær for Livet vandt UNICEF’s børnepris i 2023.

For yderligere information se: www.laerforlivet.dk

Flere nyheder