Daniel Agger

Daniel Agger

Tidligere landsholdsspiller Daniel Agger har også lagt vejen forbi Learning Camp, hvor han har delt gode råd og erfaringer med børnene. Læs mere om Daniel Agger her

“Lektier er som fodbold – man er nødt til at øve sig for blive god.”

Interview med Daniel Agger – af Dorthe Pihl

Drømmen var at blive pilot i flyvevåbnet, men tilbuddet om en kontrakt i Brøndby satte den 19-årige Hvidovre-drengs planer i bero. Resten er historie, som man siger. I dag er Daniel Agger også ambassadør for Lær for Livet.

Et farvel til drømmen om en karriere i Forsvaret blev et goddag til en succesfuld forsvarskarriere i både dansk og engelsk fodbold. Efter ni år i Liverpool vendte Daniel Agger i 2014 tilbage til sin ungdomsklub Brøndby, og i snart 10 år har han været fast mand på det danske landshold, tre af dem som anfører.

Fra pilotdrømme til professionel fodbold

Daniel Agger har altid været glad for at spille fodbold, men fodbolden fik aldrig lov til at fylde så meget, at han ikke også prioriterede sin skole og uddannelse.

”Jeg har altid elsket at gå i skole. Både folkeskolen og senere hen handelsskolen. Som ungdomsspiller i Brøndby passede jeg stadig min skole, selvom mange af mine holdkammerater valgte at træne hele dagen. Jeg tog afsted på handelsskole om morgenen og gik direkte til træning bagefter,” fortæller han.

Daniel Agger er mødt op på Lær for Livets Learning Camp nær Roskilde for at hilse på de knapt 100 anbragte børn, der bruger 2 uger af deres sommerferie på campen for at blive bedre til dansk og matematik. Børnene er ivrige for at stille spørgsmål, og Daniel Agger svarer venligt og tålmodigt på dem alle. Nogen vil gerne vide, hvor meget Daniel Agger tjener, mens andre vil vide, hvad der skal til for at blive så dygtig som ham.

”Jeg er opdraget sådan, at hvis man begynder på noget, så gør man det færdigt. Og Handelsskolen betød meget for mig – både fagligt og menneskeligt – jeg fik gode venner og lærte noget samtidig. Derfor tog jeg min handelsskoleuddannelse færdig før jeg satsede 100 % på min fodboldkarriere,” siger Daniel Agger

It is what it is – get on with it 

Landsholdsanføreren fortæller børnene, at for at blive en god fodboldspiller, skal man se træningen som sjov og leg.

”For at blive en dygtig fodboldspiller, så gælder det først og fremmest om ikke at tage det for seriøst. Jeg ser mange børn – og især deres forældre – der tager fodbold alt for seriøst alt for tidligt. Men det skal være sjov og leg – ellers kører man sur i det,” siger han.

Men han fortæller også, at man selvfølgelig også er nødt til at træne meget, hvis man skal blive rigtig god.

”Lektier og uddannelse er ligesom fodbold. For at få succes, så kræver det hårdt arbejde. Man må også acceptere, at man af og til fejler,” fortæller den succesfulde fodboldsspiller.

”Som professionel fodboldspiller træner man hver dag. Det kan godt være hårdt, men jeg har et ordsprog, jeg bruger, hvis jeg synes, at noget er svært – det er et engelsk udtryk, der hedder: It is what it is – get on with it. På dansk betyder det noget i retning af ”det er, hvad det er – kom igennem det”. Sådan er det også med lektierne. Det kan godt være, at det er surt eller kedeligt, men det er bare noget, der skal gøres, hvis man skal blive bedre,” siger han.


“Ud fra de resultater, som programmet allerede har skabt, kan jeg se, at Lær for Livet er et seriøst og velovervejet projekt med gode kræfter bag. Og jeg vælger at bruge min tid der, hvor jeg tror, at det gør en forskel.”

– Daniel Agger


Daniel Agger støtter op om Lær for Livet

Selvom den danske landsholdsanfører er en eftertragtet herre, vælger han at bruge sin tid på projekter, hvor han mener at kunne gøre en forskel.

”Ud fra de resultater, som programmet allerede har skabt, kan jeg se, at Lær for Livet er et seriøst og velovervejet projekt med gode kræfter bag. Og jeg vælger at bruge min tid der, hvor jeg tror, at det gør en forskel.”


Børnenes Q&A med Daniel Agger

Hvilken fodboldspiller så du mest op til som barn? 

Det må være Michael Laudrup, der var Europas bedste fodboldsspiller på det tidspunkt.

Hvilken klub spillede du i som barn?

Jeg spillede i klubben Rosenhøj i Hvidovre

Hvem er dit favorithold?

Efter ni år i England, må jeg sige Liverpool. Ellers er det Barcelona.

Hvem er din yndlingsspiller? 

Hvis jeg skal vælge, hvem jeg helst vil se spille, så er det Messi.

Det vigtigste mål?

For otte år siden scorede jeg det afgørende mål mod Chelsea i Champions League-semifinalen.

Har du børn?

Ja, jeg har to drenge på 6 og 2 år.

Skal dine børn være fodboldspillere?

Det må de helt selv bestemme.

Bliver du nogensinde forstyrret af tilskuerne?

Jeg er nødt til at være så fokuseret og koncentreret om kampen, at jeg ikke kan lade mig distrahere af publikum. Men selvfølgelig er det da fedt, når publikum klapper. Hvis først det bliver hverdag, kan det være, at man skal overveje at stoppe.

Hvad er du mest stolt af som fodboldsspiller?

At spille på landsholdet tror jeg er manges drøm, og det er jo kun en lille procentdel, der får lov til det, og endnu færre får lov til at være anfører, så det er selvfølgelig stolt af.

Laver du andet end at spille fodbold?

Ja, jeg har et par virksomheder.

Er det fedt at være kendt?

Nej, men det er fedt at spille fodbold.

Hvor meget tjener du?

Jeg klarer mig – lad mig sige det sådan.

  • Følg os