Mor og datter skaber lokalt børnefællesskab for børn og unge i svære livsvilkår: ”En lille indsats som frivillig kan skabe stor værdi”

Mor-datter-duoen, Mette og Emma, er klubfrivillige i Lær for Livets klub i Helsingør. Først blev Mette inspireret af sin datter til at gøre en forskel for børn og unge i svære livsvilkår. Nu inspirerer de to kvinder sammen børn og unge i Lær for Livet til at tage del i det lokale fællesskab.

49-årige Mette blev inspireret af sin 20-årige datter, Emma, til at gøre en forskel for andre mennesker. I cirka et år har de to kvinder været frivillige i Lær for Livets klub i Helsingør, hvor de skaber aktiviteter, fællesskab og brobygning til lokale virksomheder, foreninger og organisationer, som børn og unge i svære livsvilkår kan drage nytte af.

Da Emma har sabbatår, har hun mere fritid, som hun gerne vil bruge på at gøre en forskel for andre mennesker og gøre noget meningsfuldt for andre end sig selv. Hun ønsker at hjælpe børn med udfordringer i skolen, hvilket førte hende til Lær for Livet og muligheden for at blive klubfrivillig.

Emmas mor, Mette, bliver også hurtigt begejstret for ideen. Hun har altid nydt at hjælpe og arbejde med mennesker i svære livsvilkår, og nu har Mette nået et tidspunkt i sit liv, hvor det giver mening for hende.

”I takt med at mine børn er blevet større, har jeg mere tid og et andet overskud. Derudover har jeg også en masse personlige erfaringer, som jeg brænder for at bringe videre til andre,” siger Mette.

Kreative sysler og plads til alle

De erfaringer, som Mette bringer med videre til børnene i klubben, handler både om faglig og ikke mindst personlig læring og udvikling. Det gælder især, når Mette laver mad eller kreative aktiviteter sammen med børnene.

”Jeg elsker at være kreativ sammen med børnene. Det er en hyggelig aktivitet, og vi får nogle gode snakke, når vi sidder og sysler med vores små projekter,” siger Mette.

Emma holder også meget af at være kreativ sammen med børnene, og hun supplerer sin mor:

”Når vi er kreative med børnene, er der frie rammer, og der er intet rigtigt eller forkert. Det faktum har en positiv indflydelse på børnene, da der ikke bliver vurderet på det, de laver,” siger Emma.

Klubfællesskabet støtter børnenes udvikling

Når Emma og Mette træder ind i Lær for Livets klub i Helsingør, er de sammen med de andre klubfrivillige klar til at skabe en tryg og støttende atmosfære for børnene.

”Vi forsøger altid at møde børnene med stor ydmyghed, interesse og nysgerrighed. En af vores kæpheste er at skabe et rum, hvor nye relationer kan udvikles, og hvor givende og bæredygtige relationer kan blomstre,” forklarer mor og datter. Dette gælder især for børnene, men også for de voksne klubfrivillige, som trods forskelle i alder og baggrund har et godt fællesskab.

Emma fortæller, at det er vigtigt for både hende og hendes mor at støtte og motivere børnenes udvikling. For dem er det også det mest givende ved at være klubfrivillige.

”Det mest givende for os er mødet med børnene og at følge med på sidelinjen i deres personlige rejse. Det er en fantastisk følelse, når vores arrangementer lykkes, og vi kan give børnene succesoplevelser og mindeværdige øjeblikke,” siger Mette.

”Det er også enormt givende for os personligt, at vi i samarbejde med de andre frivillige kan skabe klubfællesskabet, som betyder så meget for børnene. Vi kan være med til at styrke deres selvværd og give dem troen på egne evner,” siger Emma og tilføjer, at ”en lille indsats som frivillig kan skabe stor værdi og have en betydelig indflydelse.”

Mindeværdige oplevelser med lokale samarbejder

Lær for Livets klub giver børnene mulighed for at deltage i et børnefællesskab, hvor de kan opbygge relationer og deltage i aktiviteter, som er uden for deres dagligdag. Emma og Mette fortæller blandt andet om en stor oplevelse, hvor både børn, mentorer og klubfrivillige besøgte Hotel Hornbækhus.

”Vores samarbejde med Hornbækhus var en stor succes. Vi gik en tur til stranden, soppede, drak sodavand og spiste dejlig mad sammen. Hotellet havde også sat bordtennis op, så børnene kunne have det sjovt med det. Tjeneren, som serverede vores mad, var åben og nysgerrig, så vi kunne fortælle hende meget om Lær for Livets klub,” siger Emma, og Mette tilføjer:

”Vi har oplevet stor opbakning fra lokale virksomheder og organisationer, og det har gjort det muligt for os at arrangere mange begivenheder. Det er skønt, at andre værdsætter vores arbejde og ser værdien i at støtte vores klub,” siger Mette og tilføjer, at børnene i klubben i Helsingør også ser frem til at besøge Louisiana til deres næste klubarrangement.

Hvis du også kan se en værdi i at bidrage til en af Lær for Livets klubber, kan du læse mere her.

Flere nyheder