Alle nyheder fra Lær for Livet

NYHEDER

Bliv løbende opdateret med viden, værktøjer og aktuelt nyt til dig og din virksomhed. Tilmeld dig vores e-nyhedsbrev og få nyheder og relevant viden.

17. november 2021

Thomas Kirkeskov er ny frivilligchef i Lær for Livet

Tidligere generalsekretær i KFUM-spejderne, Thomas Lynderup Kirkeskov, starter den 1. december 2021 som frivilligchef i Lær for Livet.

24. september 2021

Mentorsparringer i efteråret

Den 22. september skydes næste omgang af mentorsparringer i gang. Kom og få sparring på udfordringer eller vær med til at hjælpe dine mentorkollegaer med deres udfordringer.

24. september 2021

Sparring for mentorer med hjemmeboende mentorbørn

At være mentor for et barn i en udsat familie giver nogle specielle forhold for mentorgerningen. Derfor tilbyder vi torsdag d. 28. oktober en speciel sparring for mentorer for børn, der bor hos deres biologiske familier.

24. september 2021

Et nyt kuld mentorer

Den 4. september 2021 afholdte vi, for første gang i knap et år, fysisk uddannelse for 50 nye mentorer, der nu er klar til at starte med deres mentorbørn.

22. september 2021

Tilskud til oplevelser for udsatte børn og unge

Nu kan din kommune via Lær for Livet få økonomisk hjælp til gode oplevelser for børn og unge i udsatte positioner. Læs hvordan her.

17. september 2021

Learning Camp går rent ind

Learning Camp hos Lær for Livet er altid fyldt med faglig læring, men vi ved også, at noget af det vigtigste for børnene, det er de relationer, som de skaber til hinanden og de voksne på camp. Se videoen, hvor Kia på 11 år fortæller, hvorfor hun ikke vil hjem fra camp.

17. september 2021

Mange flere udsatte børn og unge kan få en uddannelse – hvis vi vil

Alt for mange børn i udsatte positioner får ikke en uddannelse. Det er en velkendt udfordring, vi som samfund stadig mangler at løse. Ny forskning viser vejen til, at flere kan få en uddannelse. Læs Illa Westrup Stephensen og Henriette Christiansens debatindlæg her.

17. september 2021

Tak til mentorerne for den dimitterende årgang 2015

Den 28-29 august holdte Lær for Livet dimission for årgang 2015, det gjorde vi for at fejre gennemførelsen af deres seks år i programmet. Til dimissionen var det Nicolai Sunekær der holdt dimissionstalen. Stop op et kort øjeblik, og se videoen hvor Nicolai tager dig med på sin rørende rejse med Lær for Livet.

16. august 2021

Det starter med relationen 

Seks år og 15 camps er der gået siden lærer Rasmus Dige første gang var på to ugers sommer-camp med Lær for Livet. Her fik han øjnene op for, hvor meget man kan rykke børn fagligt og personligt, når man møder dem med åbenhed og oprigtig interesse. Erfaringen fra camp bruger han i sin dagligdag som folkeskolelærer. 

29. juni 2021

Vil du hjælpe os med at sprede budskabet?

Du kan gøre en forskel, hvis du prikker til en i dit netværk, som du mener vil være en god mentor for et udsat barn. Vi håber, at du vil hjælpe os med at fjerne punkterne på kortet. Du er velkommen til at downloade begge filer nedenfor og dele dem med dit netværk på sociale […]

24. juni 2021

Mentorer giver udsatte børn selvtillid og mod på livet

Frivillige mentorer i Lær for Livet giver anbragte og udsatte børn større tro på sig selv og mod til at forfølge deres egne drømme, fastslår ny rapport. Lær for Livet søger mentorer, der vil støtte et barn mellem 9 og 13 år i deres skolegang.

24. juni 2021

Udfordr dit mentorbarn i lærerige spil!

Har du og dit mentorbarn brug for en ny måde at takle drilske vokaler eller overvinde lumske tal? Og gerne på en lidt sjov og legesyg måde? Så kan du med fordel låne lærerige spil, der sætter gang i hjernecellerne, ild i konkurrencegenet og trækker mundvigene nordpå.

24. juni 2021

Rekordmange børn starter i Lær for Livet

Sommerferien står får døren, men for 125 børn fra hele landet står den først på 10 dages ”Learning Camp”, som er startskuddet på seks år i Lær for Livet. Det er er første gang, at så mange børn starter i programmet.

23. juni 2021

Lån bøger af Lær for Livet

Her kan du møde en mentor samt en plejemor og plejebarn, der fortæller om deres erfaringer med Læs sammen-konceptet.

16. juni 2021

Følgeforskning: Læringsprogram løfter anbragte børn og unge markant

Anbragte børn og unge klarer sig markant dårligere i både 9. klasse og i videre uddannelse end deres jævnaldrende ikke-anbragte

12. maj 2021

Deltag i webinaret ”Sådan styrkes anbragte børn og unges vej til uddannelse”

Følgeforskningen viser at Lær for Livet har formået at få markant flere anbragte og udsatte unge i gang med en ungdomsuddannelse efter folkeskolen.

11. maj 2021

Ny reform skal sætte ”Børnene Først”

Lær for Livet ser positivt på reformen ”Børnene Først”, men efterlyser mere fokus på læring.

19. april 2021

Barnets lov

Lær for Livet ser mange gode takter i regeringens ambitiøse reformudspil ”Børnene Først”, men har særligt tre ønsker til Barnets Lov.

19. april 2021

10 mio. kr. skal give gode oplevelser til børn og unge i Lær for Livet

Et politisk flertal på Christiansborg er netop blevet enige om at afsætte 500 mio. kr. til at styrke kulturelle aktiviteter og sjove oplevelser for sårbare grupper i samfundet – heriblandt børn og unge i Lær for Livet.

15. april 2021

Succesrigt samarbejde om mentorer

Det er væltet ind med ansøgninger fra kvalificerede mentorkandidater, efter at Lær for Livet har indledt partnerskab med LB Forsikring, for hvem det er en vellykket CSR-satsning. En succeshistorie. Sådan betegner Mikkel Klausen det partnerskab, som LB Forsikring i 2018 indledte med Lær for Livet. Han har arbejdet med CSR i mere end et årti […]

15. april 2021

En veldrevet mentorordning kan gavne alle

Børn, der er anbragt uden for hjemmet eller bor hjemme med foranstaltninger, savner ofte hjælp med lektierne og en støttende voksenven. Begge behov kan blive indfriet i en god relation til en frivillig mentor. Derfor er mentorskab en central del af det samlede tilbud i Lær for Livet, der med stor grundighed vælger en mentor, […]

Indlæs flere