Alle nyheder fra Lær for Livet

NYHEDER

Bliv løbende opdateret med viden, værktøjer og aktuelt nyt til dig og din virksomhed. Tilmeld dig vores e-nyhedsbrev og få nyheder og relevant viden.

28. august 2023

Færre stiletter – mere skolekridt

Emma Gallas drømte om et job i konsulentbranchen, hvor hun hver dag kunne iføre sig stiletter og en ”boss-lady-attitude”. Men efter tre års studier i matematik og erhvervsøkonomi på CBS, og et studiejob, hvor arbejdsglæden manglede, søgte hun ind på læreruddannelsen hos Teach First Danmark. Som en del af uddannelsen var hun med som frivillig […]

10. juli 2023

Børn bruger sommerferien på at lære for livet

Mens de fleste danske børn holder sommerferie, bruger 50 børn en uge af deres ferie på camp i Haslev for at blive styrket fagligt, personligt og socialt. Det sker som en kickstart på deres seks år i læringsprogrammet Lær for Livet, som har til formål at styrke børnenes læring og trivsel.

08. juni 2023

Mød Lær for Livet på Folkemødet

På årets Folkemøde 2023 fløjter Lær for Livet op til kamp for lige muligheder. Vi giver chanceuligheden det røde kort i en høvdingeboldkamp med Lær for Livets ambassadør Daniel Agger i spidsen som høvding for et hold med bl.a. unge fra Lær for Livet. De spiller mod danske politikere, der tør tage kampen op mod chanceuligheden, der findes for børn og unge, der vokser op i udsathed.  

02. juni 2023

Erfaren erhvervsmand i spidsen for Lær for Livet

Henrik Mulvad, der er partner i Kraka Advisory, sætter sig 1. juni 2023 i formandsstolen for civilsamfundsorganisationen Lær for Livet. Henrik Mulvad overtager posten efter Henriette Christiansen, der har siddet på posten de første 10 år af Lær for Livets levetid.

08. marts 2023

Lær for Livets bestyrelsesforperson, Henriette Christiansen, har fået nyt job

Lær for Livets bestyrelsesforperson, Henriette Christiansen, har fået nyt job som administrerende direktør i 15. Juni Fonden og stopper derfor som direktør i Egmont Fondens støtte- og bevillingsadministration.

23. februar 2023

Campåret 2023

I 2023 kommer der til at ske noget nyt i forhold til Lær for Livets camps! Efter at have talt med vores børn og unge og deres voksne har vi valgt at tilpasse vores camps, så de passer endnu bedre til dem og deres ønsker.

07. februar 2023

Simon Kvamm donerer sit flygel til Lær for Livet

Lær for Livets ambassadør Simon Kvamm donerer sit flygel til Lær for Livet. Det kommer nu børn og unge i Esbjerg til gavn. Flygelet kommer nemlig til at stå i kultur- og medborgerhuset Platformen i Esbjerg, hvor Lær for Livet afholder deres lokale klub for børn og unge i programmet.

16. december 2022

Hvilken betydning har en mentor?

En mentor i Lær for Livet kan både være en lektiehjælper og en voksenven. Oscars mentor Maria har betydet alverden for ham. Oscar har kendt sin mentor Maria, siden han var 12 år. I dag er han 18 år gammel, og han har med sine egne ord beskrevet, hvad Maria har betydet for ham i sine 6 år i Lær for Livet, til den dag i dag.

28. november 2022

Lær for Livet i nyt samarbejde med GoTutor

Lær for Livet og GoTutor lancerer nu Lær for Livet Academy. Dette samarbejde mellem Lær for Livet og lektiehjælps-virksomheden GoTutor giver Lær for Livets frivillige mentorer adgang til inspirerende onlinekurser om sjov og motiverende lektiehjælp, pædagogik og meget mere. Det er et ud af flere projekter, som de to parter samarbejder om.

21. november 2022

Camp giver nye venner

Rekordmange børn startede deres seks år i Lær for Livet i 2022. Vi har spurgt de 130 nye børn, hvad de har fået ud af at være på camp i 10 dage. Nye venner og bedre styr på matematikken er blandt gevinsterne ved at være på camp.  

21. november 2022

Nyt partnerskab skal få flere unge med i fællesskabet

Knap 50.000 unge i alderen 15-24 år står udenfor arbejdsmarkedet og er hverken undervejs eller færdige med en ungdomsuddannelse. Mange af disse unge har en anbringelsesbaggrund eller er vokset op i udsathed. Nyt partnerskab mellem Bikubenfonden og Lær for Livet vil mobilisere aktører på tværs af sektorer til at få flere unge på kanten med i fællesskabet.

15. november 2022

Shu-bi-duas bedste sang skal sikre frivillige mentorer

Lene Holm har det seneste år været frivillig mentor for den nu 11-årige Arshia. Det har gjort en verden til forskel for dem begge to. Derfor har de sammen bakket op om en kampagne, der skal skaffe flere frivillige mentorer til Lær for Livet. I kampagnevideoen har Shu-bi-dua for første gang givet lov til brug af deres sang ”Den røde tråd” for at bakke op om den gode sag.

27. september 2022

Partnerskab mellem Lær for Livet og PA Foundation skal ruste udsatte unge til job og uddannelse

PA Foundation og Lær for Livet deler en fælles ambition om at styrke den sociale mobilitet gennem uddannelse. Partnerskabet udløser også en donation fra PA Foundation på 0,5 mio. kr. til arbejdet med unge i udsatte positioner.

25. august 2022

Ni ud af 10 har fået nye venner på sommerens camp

Rekordmange børn fra hele landet startede denne sommer i Lær for Livet. Vi har bedt dem om at evaluere campen. Evalueringen viser blandt andet, at ni ud af 10 har fået nye venner og glæder sig til at komme på camp igen til efteråret.

24. august 2022

Hvad kan Lær for Livet lære os om at løse vilde samfundsproblemer?

Læringsulighed er et såkaldt vildt problem, der ikke findes simple løsninger på. Men Lær for Livet er på 10 år lykkedes med at skabe markante positive resultater for målgruppe i en meget udsat position. Hvad kan vi lære af det?

28. juni 2022

Lær for Livet får ny direktør

Nuværende vicedirektør i DM – fagforening, Karen Haumann, tiltræder den 1. september 2022 som direktør i Lær for Livet.

09. juni 2022

Lær for Livets direktør har fået nyt job

Tillykke til Lær for Livets direktør Illa Westrup Stephensen, der har fået nyt job. Efter knapt 10 år i Lær for Livet tiltræder hun 1. august 2022 som direktør i Ebbefos Fonden, som er en nyetableret fond, der skal uddele midler til initiativer, der styrker unges mentale trivsel.

09. juni 2022

Tillykke til årgang 2021!

Årgang 2021 har netop har afsluttet deres sidste Learning Camp, LC3, og de afslutter dermed deres første år i Lær for Livet. Næste skridt i deres Lær for Livet-rejse er temacamps. Se datoerne her.

09. juni 2022

Hvordan er det at være mentor, og hvordan er det at være Learning Kid i Lær for Livet?

Vores mentorer og Learning Kids er eksperterne på området, og derfor får Mai-Line og Trine ordet. Mai-Line og hendes mentor Trine har kendt hinanden siden november 2021.

01. juni 2022

Mød Lær for Livet på folkemødet

På årets Folkemøde 2022 fløjter Lær for Livet op til kamp for lige muligheder.

Vi giver chanceuligheden det røde kort i en fodboldkamp med Lær for Livets ambassadør Daniel Agger i spidsen som spillende træner.

22. april 2022

Ferie, faglighed og fællesskab 

Julie arbejder til dagligt som lærer. I dele af sin ferie gør hun en forskel på Lær for Livets camps for anbragte og udsatte børn. Målet er at styrke børnene både fagligt og socialt. Men Julie tager også selv fra camps med styrket faglighed og med venner for livet. 

Indlæs flere