Alle nyheder fra Lær for Livet

NYHEDER

Bliv løbende opdateret med viden, værktøjer og aktuelt nyt til dig og din virksomhed. Tilmeld dig vores e-nyhedsbrev og få nyheder og relevant viden.

22. april 2022

Ferie, faglighed og fællesskab 

Julie arbejder til dagligt som lærer. I dele af sin ferie gør hun en forskel på Lær for Livets camps for anbragte og udsatte børn. Målet er at styrke børnene både fagligt og socialt. Men Julie tager også selv fra camps med styrket faglighed og med venner for livet. 

13. april 2022

Social iværksætter fylder 50 år

Direktør i Lær for Livet, Illa Westrup Stephensen, fylder 50 år onsdag den 13. april 2022.

11. marts 2022

Prik til dit netværk – og få biografbilletter

Årgang 2022 er større end nogensinde. Derfor har vi brug for din hjælp, så vi kan finde dygtige mentorer og campmedarbejdere til de rekordmange Learning Kids. Vi kvitterer med biografbilletter som tak.

11. marts 2022

Vil du deltage i en dokumentarserie om Lær for Livet?

Vi er blevet kontaktet af Pernille fra produktionsselskabet Pipeline. De ønsker at lave en dokumentarserie om Lær for Livet. Du kan læse mere om det her.

11. marts 2022

Ni ud af 10 mentorer vil anbefale andre at blive mentor

En ny undersøgelse blandt Lær for Livets mentorer viser, at 91 procent af mentorerne er så glade for at være mentor, at de vil anbefale andre at blive mentor.  Til gengæld savner flere at mødes med andre mentorer og deres mentorbørn lokalt. En ny frivilligstrategi i Lær for Livet baner vejen for flere lokale arrangementer. […]

11. marts 2022

Der kommer ikke så mange flyvende bøger gennem stuen, som der har gjort

Ordene kommer fra Sine, der er mor til 12-årige Ronja, som startede i Lær for Livet i sommerferien 2021. Her fortæller Sine, hvordan hun som mor oplever, at hendes datter har fået hjælp til at tro mere på sig selv og på, at hun kan lære nye ting. En hjælp som Sine gerne selv ville have haft i sit liv.  

02. marts 2022

Kom gratis med i ZOO – og oplev Christopher live!

Tag med Lær for Livet backstage i ZOO! Det går løs den 19. marts kl. 16.30-21.00, og vi håber, at se så mange af jer som muligt!

03. februar 2022

Lær for Livet som social investering

Med en social investering vil Aarhus Kommune, Lær for Livet, Den Sociale Investeringsfond, Lauritzen Fonden og Rådet for Sociale Investeringer i Aarhus give flere udsatte og anbragte børn mulighed for at bestå folkeskolens afgangsprøve.

15. december 2021

Learning Clubs fortsætter i 2022

Vores nye initiativ Learning Club blev en succes og grundet stor efterspørgsel fra børnene, har Lær for Livet besluttet af vedholde initiativet i 2022.

17. november 2021

Thomas Kirkeskov er ny frivilligchef i Lær for Livet

Tidligere generalsekretær i KFUM-spejderne, Thomas Lynderup Kirkeskov, starter den 1. december 2021 som frivilligchef i Lær for Livet.

24. september 2021

Mentorsparringer i efteråret

Den 22. september skydes næste omgang af mentorsparringer i gang. Kom og få sparring på udfordringer eller vær med til at hjælpe dine mentorkollegaer med deres udfordringer.

24. september 2021

Sparring for mentorer med hjemmeboende mentorbørn

At være mentor for et barn i en udsat familie giver nogle specielle forhold for mentorgerningen. Derfor tilbyder vi torsdag d. 28. oktober en speciel sparring for mentorer for børn, der bor hos deres biologiske familier.

24. september 2021

Et nyt kuld mentorer

Den 4. september 2021 afholdte vi, for første gang i knap et år, fysisk uddannelse for 50 nye mentorer, der nu er klar til at starte med deres mentorbørn.

22. september 2021

Tilskud til oplevelser for udsatte børn og unge

Nu kan din kommune via Lær for Livet få økonomisk hjælp til gode oplevelser for børn og unge i udsatte positioner. Læs hvordan her.

17. september 2021

Learning Camp går rent ind

Learning Camp hos Lær for Livet er altid fyldt med faglig læring, men vi ved også, at noget af det vigtigste for børnene, det er de relationer, som de skaber til hinanden og de voksne på camp. Se videoen, hvor Kia på 11 år fortæller, hvorfor hun ikke vil hjem fra camp.

17. september 2021

Mange flere udsatte børn og unge kan få en uddannelse – hvis vi vil

Alt for mange børn i udsatte positioner får ikke en uddannelse. Det er en velkendt udfordring, vi som samfund stadig mangler at løse. Ny forskning viser vejen til, at flere kan få en uddannelse. Læs Illa Westrup Stephensen og Henriette Christiansens debatindlæg her.

17. september 2021

Tak til mentorerne for den dimitterende årgang 2015

Den 28-29 august holdte Lær for Livet dimission for årgang 2015, det gjorde vi for at fejre gennemførelsen af deres seks år i programmet. Til dimissionen var det Nicolai Sunekær der holdt dimissionstalen. Stop op et kort øjeblik, og se videoen hvor Nicolai tager dig med på sin rørende rejse med Lær for Livet.

16. august 2021

Det starter med relationen 

Seks år og 15 camps er der gået siden lærer Rasmus Dige første gang var på to ugers sommer-camp med Lær for Livet. Her fik han øjnene op for, hvor meget man kan rykke børn fagligt og personligt, når man møder dem med åbenhed og oprigtig interesse. Erfaringen fra camp bruger han i sin dagligdag som folkeskolelærer. 

29. juni 2021

Vil du hjælpe os med at sprede budskabet?

Du kan gøre en forskel, hvis du prikker til en i dit netværk, som du mener vil være en god mentor for et udsat barn. Vi håber, at du vil hjælpe os med at fjerne punkterne på kortet. Du er velkommen til at downloade begge filer nedenfor og dele dem med dit netværk på sociale […]

24. juni 2021

Mentorer giver udsatte børn selvtillid og mod på livet

Frivillige mentorer i Lær for Livet giver anbragte og udsatte børn større tro på sig selv og mod til at forfølge deres egne drømme, fastslår ny rapport. Lær for Livet søger mentorer, der vil støtte et barn mellem 9 og 13 år i deres skolegang.

24. juni 2021

Udfordr dit mentorbarn i lærerige spil!

Har du og dit mentorbarn brug for en ny måde at takle drilske vokaler eller overvinde lumske tal? Og gerne på en lidt sjov og legesyg måde? Så kan du med fordel låne lærerige spil, der sætter gang i hjernecellerne, ild i konkurrencegenet og trækker mundvigene nordpå.

Indlæs flere