Alle nyheder fra Lær for Livet

NYHEDER

Bliv løbende opdateret med viden, værktøjer og aktuelt nyt til dig og din virksomhed. Tilmeld dig vores e-nyhedsbrev og få nyheder og relevant viden.

23. juni 2021

Lån bøger af Lær for Livet

Her kan du møde en mentor samt en plejemor og plejebarn, der fortæller om deres erfaringer med Læs sammen-konceptet.

16. juni 2021

Følgeforskning: Læringsprogram løfter anbragte børn og unge markant

Anbragte børn og unge klarer sig markant dårligere i både 9. klasse og i videre uddannelse end deres jævnaldrende ikke-anbragte

12. maj 2021

Deltag i webinaret ”Sådan styrkes anbragte børn og unges vej til uddannelse”

Følgeforskningen viser at Lær for Livet har formået at få markant flere anbragte og udsatte unge i gang med en ungdomsuddannelse efter folkeskolen.

11. maj 2021

Ny reform skal sætte ”Børnene Først”

Lær for Livet ser positivt på reformen ”Børnene Først”, men efterlyser mere fokus på læring.

19. april 2021

Barnets lov

Lær for Livet ser mange gode takter i regeringens ambitiøse reformudspil ”Børnene Først”, men har særligt tre ønsker til Barnets Lov.

19. april 2021

10 mio. kr. skal give gode oplevelser til børn og unge i Lær for Livet

Et politisk flertal på Christiansborg er netop blevet enige om at afsætte 500 mio. kr. til at styrke kulturelle aktiviteter og sjove oplevelser for sårbare grupper i samfundet – heriblandt børn og unge i Lær for Livet.

15. april 2021

Succesrigt samarbejde om mentorer

Det er væltet ind med ansøgninger fra kvalificerede mentorkandidater, efter at Lær for Livet har indledt partnerskab med LB Forsikring, for hvem det er en vellykket CSR-satsning. En succeshistorie. Sådan betegner Mikkel Klausen det partnerskab, som LB Forsikring i 2018 indledte med Lær for Livet. Han har arbejdet med CSR i mere end et årti […]

15. april 2021

En veldrevet mentorordning kan gavne alle

Børn, der er anbragt uden for hjemmet eller bor hjemme med foranstaltninger, savner ofte hjælp med lektierne og en støttende voksenven. Begge behov kan blive indfriet i en god relation til en frivillig mentor. Derfor er mentorskab en central del af det samlede tilbud i Lær for Livet, der med stor grundighed vælger en mentor, […]

18. februar 2021

2020 gav et rekord højt antal mentorer til anbragte og udsatte børn

Ikke alt går i stå i et år med corona. Hos Lær for Livet fik vi i 2020 det højeste antal mentoransøgninger i syv år. De gode tal kommer samtidig med, at LB Forsikring har valgt at fortsætter deres støtte til Lær for Livet, og giver forhåbninger for et godt 2021.

18. februar 2021

Børnene Først betyder også god skolegang først

Lær for Livets direktør Illa Westrup Stephensen og lærer, forfatter og ambassadør for Lær for Livet Geeti Amiri efterlyser på Altinget.dk øget fokus på skolegang i “Børnene Først”. Læs deres debatindlæg her.

18. februar 2021

Inddragelsen af de ægte eksperter i Børnene Først

Regeringens udspil Børnene Først er endelig landet. Det har været en lang proces, hvor vi har givet vores besyv med. Læs i denne artikel, hvordan Lær for Livets Learning Kids har været involveret, og hvordan deres stemmer er blevet hørt.

15. februar 2021

Digitale events skaber gode oplevelser for Learning Kids  

Indtil vi forhåbentlig snart igen kan mødes på camp, inviterer Lær for Livet alle Learning Kids til sjove og kreative aktiviteter online med blandt andre Lakserytteren og skuespillerinden Lise Baastrup Nielsen. 

02. februar 2021

Lucas’ forord i ‘Børnene Først’

Lucas, vores seje Learning Kid, har skrevet forordet i regeringens udspil ‘Børnene Først’. Vi er ved at sprække af stolthed over Lucas, der modigt bruger sin stemme for at være skabe bedre vilkår for udsatte børn og unge i Danmark. Du kan læse det stærke forord her.

01. februar 2021

Lær for Livets perspektiv på ”Børnene Først”

Lær for Livet ser mange gode takter i regeringens ambitiøse reformudspil ”Børnene Først”. Det er tydeligt, at der er blevet lyttet til børnene og bliver sat fokus på børns rettigheder. Næste skridt er at  sikre en god skolegang til udsatte børn.

28. januar 2021

Unge fra Lær for Livet i dialog med statsministeren

Tre unge fra Lær for Livet har i dag holdt online dialog-møde med statsminister Mette Frederiksen og socialminister Astrid Krag om regeringens nye udspil “Børnene Først”. 

 

28. januar 2021

Regeringens nye udspil tager børns rettigheder alvorligt

Regeringen har netop præsenteret deres reformudspil Børnene Først. Lær for Livet ser mange gode takter i det meget ambitiøse reformudspil, og vi kan se, at der er lyttet til børnene. Næste skridt er at sikre god skolegang til udsatte børn.

20. januar 2021

Over 200 mentor-ansøgninger på to måneder

I december og januar modtog vi over 200 ansøgninger om at blive frivillig mentor, hvilket er det højeste antal på to måneder, siden vi startede i 2013! Selvom det var så godt som umuligt at få armene ned igen, er vi gået i gang med at pakke materiale til de kommende mentorer, så de er klar til uddannelseswebinar.

07. januar 2021

Få mere gys, kærlighed og spænding i hverdagen – læs sammen!

Det er nu muligt at låne bøger af Lær for Livet som Learning Kid både til jer selv, jeres familier og mentorer. Når I låner bøger af os, får I tilsendt to sæt bøger, så barn og voksen kan læse sammen.

27. december 2020

Michalas dimissionstale 2020

Michala er et af de Learning Kids, der i 2020 dimitterede efter seks år i Lær for Livet. I sin flotte tale til dimissionen sætter hun ord på, hvor stor en indflydelse programmet har haft på hende – både fagligt og socialt. Hør hendes tale her.

19. december 2020

Geeti Amiris julebrev

Vores ambassadør Geeti Amiri har skrevet et julebrev til vores uundværlige mentorer, hvor hun takker dem for at være en betydningsfuld voksen i et barns liv. Læs det her.

11. november 2020

Fra elektroingeniør til folkeskolelærer via TEACH FIRST

Mød Frederik, der er i gang med at uddanne sig til folkeskolelærer via NGO’en TEACH FIRST DANMARK. De sidste to år har han brugt sin sommerferie og weekender på Learning Camp med Lær for Livet. Det gør han, fordi det giver ham livsglæde og styrker ham fagligt. 

Indlæs flere